
Balıkesir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı siciline kayıtlı sanayi işletmelerinin 2020 yılı ‘Yıllık İşletme Cetvellerini’ yasal süresi içinde sisteme işlemeleri konusunda uyardı.
Balıkesir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, işletmeleri Yıllık İşletme Cetvellerini’ yasal süresi içinde sisteme işlemeleri konusunda uyardı.
Aşuk, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geliştirilen sistemler ile artık birçok işlem vatandaşlarımızın İl Müdürlüğüne gelmesine gerek kalmadan interaktif olarak yapılıyor.
Yıllık işletme cetveli girişlerinin de işletmelerce yetkilendirilmiş kişilerin e-devlet şifreleri ile yapılıyor. 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 5. maddesi gereğince, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı siciline kayıtlı sanayi işletmeleri bir senelik faaliyetlerinin, takip eden yılın ilk dört ayı içerisinde (01.Ocak - 30.Nisan) Sanayi Sicil Bilgi Sistemine işlenmesini sağlamakla yükümlüdürler. Bu itibarla, sistemine kayıtlı bulunan sanayi işletmelerinin, 2020 yılı Yıllık İşletme Cetvellerini 30 Nisan 2021 tarihine kadar elektronik ortamda "https://sanayisicil.sanayi.gov.tr" adresinden Sanayi Sicil Bilgi Sistemine işlenmesini temin etmeleri gerekmektedir. Bu konu ile ilgili olarak, İl Müdürlüğümüze herhangi bir erteleme bilgisi gelmemiştir” dedi.
Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girişlerde, sistemden kaynaklanabilecek elektronik ortam arızaları, mali müşavir veya muhasebecilerin iş yoğunluğu vb. sebeplerle yaşanabilecek olası gecikmeleri göz önüne alarak, Yıllık İşletme Cetveli girişlerinin Nisan ayı son gününe bırakılmadan eksiksiz gerçekleştirilmesi ve “İl Müdürlüğüne Gönder” butonunun tıklanarak gönderim işleminin tamamlanması çok büyük önem taşıdığını bildiren Aşuk, “Sanayi Sisicl Bilgi Sistemi haftanın 7 günü 24 saat kullanıma açık. Yıllık İşletme Cetvelleri için sistem girişleri 30 Nisan 2021 günü gece yarısına kadar (Saat: 23:59) elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek. Girişlerini yasal süresi içinde gerçekleştirmeyen işletmelere, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği İdari Para Cezası uygulama zorunluluğu var. İşletmeler cezai yaptırım ile karşılaşmamaları için müracaatlarını gerçekleştirmeleri konusunda özellikle hatırlatmada bulunuyoruz. İşletmelere her türlü teknik desteği vermeye hazırız” dedi. Mustafa ATİK

