
16 yaşındaki Can Kasap, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Ebru Sanatçısı Belgesi olan Neliman Şentuna Özkarasu’ya ait Nel Ebru Atölyesinde Ebru sanatı konusunda profesyonel kursu alıyor.
Kasap, “Ebru Sanatına küçüklüğümden beri meraklıyım. Özkarasu Hocamdan profesyonel eğitim alıyorum. Ebru sanatı ile uğraşmam beni rahatlatıyor. Bana huzur veriyor. Şu ana kadar aldığım eğitimler sonucu 12 eser ürettim” dedi.
“TEKNOLOJİNİN YARATTIĞI STRESİ EBRU SANATI İLE ATIYORUM”
Teknolojinin yarattığı stresi ebru sanatı ile uğraşarak attığını söyleyen Can Kasap ile ilgili hocası Neliman Şentuna Özkarasu, şunları söyledi:
“Can, herkes tatildeyken Ebru sanatı ile uğraşıyor. Can’ın buraya gelerek çalışmasını saygı ile karşılıyorum. İdeali Moda Tasarımcısı olmak. Benim için önemli olan Moda Tasarımcılığını, Ebru sanatı ile buluşturursa mükemmel olur.” Cengiz GÜNER

