Balıkesir’de Eğitime Yönelik Yatırımlar Devam Ediyor

Balıkesir’de eğitim alanında yürütülen yatırımlar tüm hızıyla sürüyor. İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, Karesi ve Altıeylül ilçelerinde devam eden okul inşaatlarını yerinde inceledi.
İnceleme kapsamında ilk durak, Karesi ilçesinde yapımı süren Turgut Solak Fen Lisesi oldu. Müdür Murat Demir’e, İl Müdür Yardımcısı Özcan Özen ve Karesi İlçe Millî Eğitim Müdürü Sami Günnü eşlik etti. Yeni okul binasının fiziki yapısı ve donanımı hakkında yüklenici firma ve teknik ekipten bilgi alındı. Demir, okulun eğitim-öğretim sezonuna yetişmesi için yürütülen çalışmaları yakından izledi.
Altıeylül’de Yeni Okul Projesi
Aynı gün Altıeylül ilçesine geçen ekip, Nergiz Mahallesi’nde temeli atılan yeni okul inşaat alanını da ziyaret etti. İncelemelere Altıeylül İlçe Millî Eğitim Müdürü Çetin Keren de katıldı. Yapım süreci ve takvimle ilgili bilgi alan Müdür Demir, projenin plana uygun şekilde ilerlemesinin önemine dikkat çekti.
“Eğitim Yapıları, Geleceğe Atılan Adımlardır”
İl Müdürü Murat Demir, yapılan yatırımların yalnızca bugünü değil, geleceği de ilgilendirdiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:
“Her yeni okul binası, öğrencilerimizin daha modern, güvenli ve donanımlı ortamlarda eğitim almasına katkı sunuyor. Bu yatırımlar, geleceğin güçlü Türkiye’si için önemli bir temel oluşturuyor.”