DOLAR27,1669% 0.16
EURO28,9979% 0.31
STERLIN33,3783% 0.08
FRANG30,0386% 0.23
ALTIN1.684,01% 0,56
BITCOIN727.0990.532

Geleceğin turizmcileri kariyer peşinde

Yayınlanma Tarihi :

Turizm Fakültesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘İstihdam ve Kariyer Günleri’nin 7’ncisi fakülte binasında yapıldı. Kariyer Günlerine 73 konaklama, 6 seyahat, 3 yiyecek-içecek ve 10 diğer işletme olmak üzere 92 firma katıldı, öğrencilere tanıtım yapıp meslekleriyle ilgili kariyer planlarını sundu.

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerine iş ve staj imkanı tanıyacak olan ‘İstihdam ve Kariyer Günleri’nin açılışına Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, Ak Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, MHP İl Başkanı Suat Par, BBP İl Başkanı Ahmet Cemil Aydoğan’ın yanı sıra öğrenciler katıldı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir açılışta yaptığı konuşmada; “Bilindiği gibi ilimizin iki denize kıyısı var. Turizm kaynakları açısından zengin bir il. Üç tane büyük talep merkezinin ortasında bir il. Dolayısıyla Türkiye’de turizmin ilk başladığı illerden birisiyiz ve bunun da yeni konseptte de günümüzde gelişerek devam etmesini diliyoruz. Turizm Fakültemiz de fakülte olarak yeni olsa da okul olarak çok eskilere dayanmakta. Türkiye’de ilk bağımsız turizm eğitimi veren okullardan birisidir. O yüzden de Türkiye’de marka sayılır. Her yıl bu fakültemiz; mezunlarıyla ilişkilerde, diğer tarafta Kariyer Günlerini renkli ve başarılı geçmesinde bir örnek teşkil etmektedir” dedi.

“İLGİ ARTIYOR”

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, İstihdam ve Kariyer Günleri’nin fakülte öğrencilerinin iş ve staj imkanı bulmaları açısından önemli olduğunu söyledi.

Avcıkurt, “Fakültemiz 1975 yılında kurulan Türkiye’nin en köklü Turizm Fakültelerinden birisi. Turizm eğitiminde marka.Özellikle Antalya Bölgesi’ndeki otellerde genel müdür düzeyindeki yöneticilerin yarısı bizim okulumuzun mezunu. Biz de bu çerçevede her yıl Mezunlar Derneğimiz ve sektör temsilcileriyle işbirliği içerisinde İstihdam ve Kariyer Günlerini organize ediyoruz. Bu yılki organizasyonumuza katılım oldukça yüksek. Bu da turizm sektörünün bu yıl çok iyi geçeceğini göstermekte. 90’ın üzerinde turizm firması katıldı. Bunlardan ağırlıklı olarak Bodrum, Kuşadası, Marmaris ve Antalya bölgesi olmak üzere katılımcılar iştirak etti. Balıkesir bölgemizden de yoğun bir katılım var. Burada sektörle öğrenciler iş görüşmesi, staj görüşmesi ve bilgi paylaşımı şeklinde bir araya geliyor. Üniversite-sektör işbirliğinin güzel bir örneği olarak bu etkinliğinin her yıl giderek artacağını ve giderek daha yoğun bir katılım olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. Orhan KÖKEN

YORUM YAP