Yayınlanma Tarihi :

Yedi İklim Koleji’nde robotlar yarıştı

 

Balıkesir’de ana sınıfı, ilk ve ortaokul öğrencilerini yetiştiren Yedi İklim Koleji’nde ilk kez düzenlenen ‘Robot Yarışları’ nefes kesti.

Balıkesir Yedi İklim Koleji, öğrencilere teknolojiyi sevdirmek için ‘Robot Yarışı’ düzenledi. Okulun kurucularından Bilgisayar Mühendisi Çağrı Yılmaz, “Balıkesir’de ilk kez düzenlediğimiz Robot Yarışına Fen Lisesi, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sındırgı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Albay Tayyar Nuran Oğuz İlkokulu öğrencileri katıldı. Robotlar Maçı ve Çizgi İzleyen Robot yarışlarında öğrenciler kendi hazırladıkları robotlarla yarıştı. 1. Olan takımlara Dron hediye ettik. Amacımız öğrencilerimizin teknolojiye olan ilgilerini artırmak ve robot yapımına teşvik etmek” dedi.

Balıkesir Yedi İklim Koleji kurucularından Bekir Yılmaz da; ana sınıfı, ilköğretim ve ortaokulda 200 öğrenci ile eğitime başladıklarını belirterek, yabancı dil, robotik yarışmalar, sosyal ve sportif yarışmalara önem verdiklerini söyledi.

Yılmaz, “Balıkesir Yedi İklim Koleji tamamen eğitimcilerin bir raya gelerek kurduğu bir eğitim yuvası. Balıkesir’de eğitimin kalitesini üst seviyelere taşıyarak adımızdan söz ettireceğiz” diye konuştu. Mahmut ACARÖZ

Kaynak : İrfan Duroğlu

YORUM YAP