BIST 100
13.943,87 -0,95%
DOLAR
47,3391 0,16%
EURO
53,8477 0,01%
GRAM ALTIN
6.168,06 0,22%
FAİZ
42,31 -0,35%
GÜMÜŞ GRAM
88,60 1,07%
BITCOIN
64.040,00 -0,12%
GBP/TRY
63,1184 0,07%
EUR/USD
1,1370 -0,06%
BRENT
96,78 -3,88%
ÇEYREK ALTIN
10.084,77 0,22%
Balıkesir Kapalı
Balıkesir hava durumu
19 °
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Erdek’te “Vira Bismillah” diyerek yeni balıkçılık sezonu açıldı

Erdek’te “Vira Bismillah” diyerek yeni balıkçılık sezonu açıldı

Erdek’te “Vira Bismillah” diyerek yeni balıkçılık sezonu açıldı

Balıkesir’in Erdek ilçesinde 2025-2026 Su Ürünleri Av Sezonu coşkuyla açıldı. Törene Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan ile İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün katıldı. Balıkçılar, dualarla sezona uğurlandı.

Vali Ustaoğlu: “Denizlerimiz ortak mirasımız”

Balıkçılık sezonunun açılışında konuşan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, denizlerin korunmasına vurgu yaptı. Ustaoğlu, “Denizlerimiz, göllerimiz ve diğer doğal varlıklarımız yalnızca bugünün değil, geleceğin de ortak mirasıdır. Koruma ve kullanma dengesini titizlikle gözetmek hepimizin sorumluluğudur. Yeni sezonun tüm balıkçılarımıza sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum” dedi.

Milletvekilleri balıkçılara destek verdi

Sezon açılışına katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Erdek’in yeşilin ve mavinin buluştuğu bir kent olduğunu belirterek, “Vira Bismillah diyerek yeni balıkçılık sezonunu başlatmanın heyecanını yaşıyoruz. Denizimizin rızkı sofralarımıza bereket katsın, emeğiyle ağlarını dolduran balıkçılarımızın yüzü her daim gülsün. Yeni sezonun tüm balıkçılarımıza hayırlı seferler, bereketli kazançlar getirmesini temenni ediyorum. Rastgele” ifadelerini kullandı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan ise balıkçılara bereketli bir sezon dileyerek, “Balık av sezonunun açılmasıyla birlikte denize açılacak olan balıkçılarımızla bir araya geldik. Ağlarınıza takılan her balık bereketli, kazancınız bol olsun inşallah” dedi.

Balıkçılar umutla denize açıldı

Törene katılan balıkçılar, denizlerin bereketi için edilen duaların ardından “Rastgele” diyerek yeni sezona yelken açtı. Balıkçılar, sezonun bol ürünlü ve kazançlı geçmesini temenni ederken, yetkililer de sürdürülebilir balıkçılığın önemine dikkat çekti.

Balıkesir’in denizlerinde yeni umut

Erdek’te gerçekleştirilen açılışla birlikte Balıkesir genelinde balıkçılar, uzun bir aradan sonra yeniden ağlarını denize bırakmanın sevincini yaşadı. Vatandaşlar da taze balıkla buluşacakları yeni sezonu heyecanla bekliyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?