BIST 100
13.965,65 -1,65%
DOLAR
45,9578 0,04%
EURO
53,3151 -0,27%
GRAM ALTIN
6.556,76 -1,13%
FAİZ
43,45 0,12%
GÜMÜŞ GRAM
108,17 -2,56%
BITCOIN
66.717,00 -1,14%
GBP/TRY
61,7161 -0,30%
EUR/USD
1,1595 -0,31%
BRENT
97,48 1,54%
ÇEYREK ALTIN
10.720,30 -1,13%
Balıkesir Açık
Balıkesir hava durumu
22 °

“Hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin sorumluluğu”

Vali Hasan Şıldak, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde dolayısla yaptığı açıklamada; “Engeli olan bireylerin yaşama sevincini kaybetmeden mutlu bir hayat sürmeleri için, onların hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak, toplumsal sorumluluk almalarına destek olmak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

Vali Hasan Şıldak, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle yayınladığı mesajda, engelliliğin, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak dayanışmasını gerektiren bir konu olduğunu söyledi.

Vali Şıldak, “Sosyal Devlet olma anlamında dünyanın en önde gelen ülkelerinden olan Türkiye Cumhuriyeti, engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi; sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi konusunda örnek gösterilecek bir konuma ulaşmış, engelli vatandaşlarımıza sunulan eğitim, sağlık, kültür ve rehabilitasyon hizmetlerinde bütün imkanlar seferber edilmiştir. Hükümetimizin bu alandaki çalışmaları engellilerimize yönelik pek çok kapsamlı sonuçlar doğurmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki, sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora, girişimcilikten üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza atarak, Devletimizin ve milletimizin onlara olan desteğine fazlasıyla karşılık verdiklerini memnuniyetle müşahede etmekteyiz.

Öncelikle ilimizde yaşayan engelli kardeşlerimiz olmak üzere, ülkemizdeki tüm engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesi temennisi ile engellilere ve ailelerine mutlu ve huzurlu güzel günler  diliyorum” dedi. Çiğdem AKBAY

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?