
Ucuza alınan, kalitesiz cam veya plastikten yapılmış gözlüklerin kesinlikle kullanılmamasını öneren Yaşar Optik’in sahibi Sibel Emire Erbay, gözlük alacaklara ultraviyole ışınlarını süzme özelliğine sahip gözlükleri tercih etmelerini istedi.
Daha çok estetik hedefli, çeşitli renklerde ve büyüklükte üretilen gözlüklerin seçiminde öncelikle göz sağlığının düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Erbay, güneş ve sıcaklıklar sebebiyle halk arasında güneş gözlüğü kullanımının gittikçe arttığını belirterek, kalitesiz gözlüklerin zararlarına dikkat çekti.
Hangi tür malzemeden yapıldığı ve içinde ne tür kimyasal maddelerin bulunduğu bilinmeyen sahte güneş gözlüklerinin göz sağlığına kalıcı zararlar verebileceğini anlatan Erbay, bu tür güneş gözlüklerinin kullanılmamasını önerdi.
Ucuza alınan, kalitesiz cam veya plastikten yapılmış gözlüklerin kesinlikle kullanılmaması uyarısında bulunan Erbay, açık renkli camlarda ultraviyole güneşi süzme özelliğinin olduğunu ifade etti. Erbay, daha çok estetik hedefli, çeşitli renklerde ve büyüklükte üretilen gözlüklerin seçiminde öncelikle göz sağlığının düşünülmesi gerektiğini kaydetti.
“RİSKE GİRMEYİN”
Uygun güneş gözlüğünün seçilmemesi halinde uzun dönemde gözlerde ciddi problemlere yol açabileceğini ifade eden Erbay, “Zararlı olduğu bilinen ultraviyole ışınlarının göze olumsuz etkilerinden korunmak için gözlük kullanmakta fayda var. Özellikle uzun süre güneş ışığına maruz kalanların güneş gözlüğü kullanmayı ihmal etmemesi gerekiyor. Güneş gözlüklerini göz sağlığımızı koruyucu bir sağlık aracı olarak kullanmamız gerekiyor” diye konuştu. Cengiz GÜNER

