Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :

YALAN İFTİRA DESİSE VESAİRE VESAİRE…

YALAN İFTİRA DESİSE VESAİRE VESAİRE…

Seçimlere bugün itibarıyla 6 gün kaldı. Partiler ve adaylar alabildiğine seçim çalışmalarına devam ediyor. O kadar hızlı olmak zorundalar ki; her yere yetişmek ve herkese ulaşmak için… Çünkü hem zaman az, hem de dolaşılacak yer fazla olunca alışılmışın üstünde performanslar gösterilmeye çalışılıyor. Bu tempo içinde yapılan koşturmacalardan çok galiba siyasetçileri de, son dönemlerde yaşanan yalan, iftira ve desiseler (aldatma, düzen ve oyun) oldukça yıpratıyor…

Şimdi tabii ki, şu şuna iftira atıyor ve şunlar şöyle yalanlar söylüyor diye isim isim vermek elbette ki mümkün değil ve aynı zamanda doğru da değil. Ama arkadaş o kadar çok bilgi kirlenmesi yaşanıyor ki, akıllara zarar. Hele hele sosyal medya anlamında… Şimdi yeni uygulamayla birlikte internet gazeteciliği de zaptı rapt altına alındı. Bu şu demek; yani Basın İlan Kurumu kontrolünde yapılan bir internet yayıncılığında eğer böylesi durumlar söz konusu olursa yaptırımları ve müeyyideleri olacak. Kim olursa olsun bunları takip etmeli ve gereği için hareket etmelidir. Zaten belgeli ve ispatlı yazılan çizilenler için belli uygulamalar yıllardır devam ediyor.

Amma kardeşim hiçbir bağlantısı olmayıp da hesabından ya da bir yerlerden atıp tutan, yazan çizenler için ne yapılmalı derseniz, onun da bir yolu olmalı ve gereği yapılmalı, derim.

Şimdi bir de siyasi anlamda yapılan böylesi ifşaatlara ne demeli bilmiyorum. Birçoğuna elbette ki insanın inanası gelmiyor ama öyle bilgiler aktarıyorlar ki ağzımız açık kalıyoruz. Burada yapılması gereken eğer bunlar doğruysa gereği, şayet doğru değilse yine gereği yapılmalıdır.

Ben yine de birçok yazılan çizilenin yukarıda belirttiğim yalan, iftira ve desise kapsamında olduğuna inanıyorum ya da hadi inanmak istiyorum diyelim. Çünkü… Bu çünkü beni çok rahatsız ediyor. Arkadaş bu yazılanlar çizilenlerin bazıları var ki eğer doğruysa; “batsın bu dünya” demekten başka bir söz gelmiyor içimden. Bir çünkü daha, eğer doğruysa bunları açıklayanlar kadar, o kişilerin yakınları dostları amirleri memurları başkanları da bunları biliyorlardır anlamı çıkarmamız lazım. Evet, biliyorlar ve kapatılıyor; hem de her kesimde yani…

İşte bu, artık her şeyin kokuştuğunu gösteriyor; vah ki ne vah…

Allah sonumuzu hayır etsin, bu hiç de iyi bir tablo ve gidiş değil. Memleketin bölünmesi tehlikesine karşı ne kadar hassas oluyorsak bu yönden de aynı hassasiyeti göstermemiz gerekir. Önce yakın çevremiz ardından beldemiz, bölgemiz ve nihayet ülke anlamında bunlar öylesine vahim bir durum ki; mutlak surette idrak etmemiz gerekiyor.

Kaynak : Haberci Gazetesi

YORUM YAP