
Devletimiz bir kere daha gücünü, milletimiz de bir kere daha yüce gönüllü olduğunu ispatladı.
Birkaç günlüğüne dinlenmek için ailece Edremit ilçemizin Altınoluk Mahallesi’ne gitmiştik. 29 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00 civarında çarşı merkezde iken önce bir yanık kokusu geldi, ardından biraz duman ve kül. “Ne oluyor” demeye kalmadan sirenler duyulmaya başladı, peşinden helikopter ve uçak sesleri. Kafamı kaldırıp dumanın geldiği yöne doğru baktığımda Altınoluk’un Güre tarafından giriş kısmının yandığını anladım. Antandros kazı alanı civarında yangın başlamıştı.
Sahil yolundan yürüyerek o tarafa doğru gittiğimde ilk gördüğüm helikopterlerin denizden su aldığı oldu. Aynı anda sarı renkli 2 adet yangın söndürme uçağı gördüm havada. Biraz daha ilerleyince dumanın çıkış notasını ve alevleri gördüm.
Uçaklar, helikopterler, arazözler, orman yangın ekipleri, itfaiye araçları, jandarma ekipleri ve birçok yangın ekibi yangına müdahale etmeye başlamıştı. Hatta sahil güvenlik ekipleri de helikopterlerin su aldığı noktada bir kaza yaşanmaması için denizde dört dönüyordu.
Daha sonra yol kenarında duran vatandaşları gördüm köylüsü kentlisi herkes yardım edebilmek için koşuşturuyordu. Devletiyle, milletiyle orada olan herkes yangının bir an önce söndürülmesi için canla başla çalışıyordu.
Çok şiddetli bir rüzgâr vardı, yangın dakikalar içerisinde yayıldı, genişlemeye başladı, 7-8 noktada alevler görmeye başladım, tam o sırada Balıkesir Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu’nun Altınoluk’a geldiğini gördüm. Vali Bey sahada, yangının kenarında yapılan müdahaleleri inceliyordu, yangının bir an önce söndürülmesi için her türlü tedbiri almak için devletimizi temsilen oradaydı.
Bu arada şiddetli rüzgâr içerisinde o helikopterlerin sürekli denizden su taşımaları ayrı bir cesaret ve kahramanlık öyküsü.
Akşamüzeri yangın kontrol altına alındı, yayılması ve tekrar şiddetlenmesi engellenerek kontrollü bir şekilde soğutma çalışmaları başlatıldı. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yangın bölgelerinde 6 uçak, 5 helikopter ve 320 personelin görev yaptığını açıkladı.
Ülkemizin ve şehrimizin birçok bölgesinde yangınlar var, hepsinde devletçe ve milletçe mücadele ediyoruz, umarım hepsi bir an önce söndürülür.
Altınoluk’taki yangın sırasında en önemli gözlemim, ihtiyaç durumunda devlet ve millet anında el ele vererek birlik oluyor. Bu o kadar önemli bir durum ki insanı hem duygulandırıyor, hem de güven veriyor.
O yüzden Devletimiz Var Olsun Milletimiz Şad olsun…
Canlarını hiçe sayarak, insan üstü bir çabayla ve cesaretle yangınlarla mücadele eden herkese sonsuz teşekkürler, Yüce Allah ayaklarına taş değdirmesin.

