Yayınlanma Tarihi :

Küçükköy Teferic Şenlikleri Başlıyor

Küçükköy Teferic Şenlikleri Başlıyor

Geleneksel 6. KüçükköyTeferic Şenlikleri, bu yıl 2-4 Haziran tarihleri arasında renkli görüntülere sahne olacak.

Kortej yürüyüşü ve açılış konuşmalarıyla başlayacak olan şenlik, üç gün boyunca konserlerle, gösterilerle, çeşitli etkinliklerle dolu dolu gerçekleşecek. Yöresel ürünlerin satılacağı, Küçükköylü kadınların el emeği alın teri ürünlerinin sergileneceği şenlikte konuklarKüçükköy’ün kültürüne ve lezzetlerine hayran kalacak.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Teferic Şenlikleri’nin sadece Küçükköy’e değil Ayvalık genelinde geniş bir bölgeye turizm hareketliliği getirdiğini söyledi.Her yıl olduğu gibi bu yıl da şenliklerin renkli görüntülere sahne olacağını belirten Başkan Mesut Ergin, konukların; konserler, gösteriler ve çeşitli etkinliklerle keyifli bir üç gün geçireceğini, yöresel lezzetlerin tadına bakacağını söyledi.

Küçükköy kültürü tanıtılacak

Başkan Mesut Ergin, şenliğe gelecek olan konukların, Küçükköy’ün kültürüyle, gelenekleriyle, ürünleriyle, burada yaşayan, genciyle, yaşlısıyla her yaştan insanıyla tanışacağını, onların sıcak dostluklarına tanıklık edeceğini ve unutulmaz anılarla ayrılacaklarını belirterek, “Değerli ziyaretçilerimiz, Küçükköy’ün kültürüne ve lezzetlerine hayran kalacak. Boşnak kültürünün tüm renkleri ve damak tatlarının şenliklere katılanların beğenisine sunulduğu etkinliklerimize son dört yıldır Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçilerimiz geliyor. Küçükköy artık turizmde kültürüyle, gastronomisiyle, tarihi kent sokaklarıyla, geleneksel mimarisiyle marka kent oldu. Bölgemiz; Anadolu mozaiğinin tüm renklerini bünyesinde barındırıyor. İnsanlarımızın hoşgörüsüyle yoğrulmuş bu topraklarda beraberce yaşıyoruz. Bu renkler ve güzellikler her birimiz için büyük bir keyif kaynağıdır. Bu güzellikleri, renkleri hep beraber yaşayıp, birbirimize anlatıyoruz ve tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Şenlikler 3 gün sürecek

Üç gün boyunca, konukların, Küçükköy’ün kendi kültürüne ait kurabiyenin, Boşnak böreğinin, mantının, baklavanın, trileçenin, Boşnaklara özgü kuru etin, sokanın lezzetleriyle tanışacağını ifade eden Başkan Ergin, “Bu güzellikleri konuklarımızla paylaşmaktan son derece mutluyuz.Küçükköy’ denildiğinde, doğasıyla, tarihiyle çok şirin bir yöre akıllara geliyor. Bu yörenin halkı olarak bizim hedefimiz Küçükköy’ümüzü tarihi dokusu ve kültürüyle koruyabilmektir. Geleneksel tatları başta olmak üzere bu özel kültürü yaşatabilmek ve gelecek nesillere taşıyabilmektir.Yaklaşık yüz yıldır bu topraklarda yaşayan vatandaşlarımız en küçüğünden en yaşlısına, doğanın uyanışını karşılamaya, gelenek, görenek ve kültürlerini yaşatmaya devam ediyorlar. Teferic ile birlikte, Boşnak geleneklerinin ve kültürünün gerçek özelliklerini yansıtarak, onları yaşatarak bu şenliğin altıncısını gerçekleştirdik.Bu şenlik kültürel öğelerinin yanı sıra bütün bölgeye yararı olan bir kapsamda düzenleniyor” diye konuştu. Fatma Uysal

 

Kaynak : Şeyma Kızıler

YORUM YAP