BIST 100
11.231,17 -2,99%
DOLAR
49,6277 0,10%
EURO
55,7443 0,03%
GRAM ALTIN
6.470,03 -1,95%
BITCOIN
81.529,00 -3,64%
FAİZ
39,62 0,33%
GÜMÜŞ GRAM
88,23 -4,54%
GBP/TRY
66,5211 0,09%
EUR/USD
1,1206 -0,23%
BRENT PETROL
107,69 1,08%
ÇEYREK ALTIN
10.578,49 -1,95%
Balıkesir Parçalı Az Bulutlu
Balıkesir hava durumu
22 °

Eski Kepsut resimleri görücüye çıktı

Kepsut’ta Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde ‘Eski Kepsut Resimleri’ Sergisi açıldı.

Kepsut Halk Kütüphanesi’nde ‘Kütüphane Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde ‘Eski Kepsut Resimleri’ sergisi açıldı. Açılışa Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Kepsut’ta görev yapan kurum müdürleri ile birlikte öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Sergi açılışından önce protokol ve öğrenciler kütüphane okuma salonunda okuma etkinliği gerçekleştirdi. Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı, “Sevgili öğrenciler, Kütüphanelerimiz bilgi deposudur. Sizler bunu iyi değerlendirmelisiniz. Bizim yaşlarımıza geldiğiniz de iş güç sahibi olduğunuzda şimdiki kadar okuma imkanınız maalesef olmuyor. Bu sebepten dolayı buranın ve yaşınızın verdiği imkanı iyi değerlendirmenizi tavsiye ediyorum” dedi.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ise; “Sanayi toplumuna geçiş sürecinde nasıl ham madde ve güç ön planda ise günümüzde de dengelerin bilgi üreten ve bilgi pazarlayanların lehine değiştiğini görmekteyiz. Dolayısıyla eğer bizde bu dengeler arasında yerimizi almayı istiyorsak bilgiye ulaşmak, okumak ve öğrenmek zorundayız. Bilgiye ulaşmanın temeli okumaktır. Okumak uzun bir yolculuktur, beşikte başlar, mezarda biter” diye konuştu.

Protokol üyeleri ve öğrenciler Eski Kepsut resimlerini Kepsut İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlusu Elif Seda Gümüş’ün sunumu ile inceledi. Kütüphane Sorumlusu Gümüş, “Kepsut ilçemizin eski resimleri ile dünden bugüne Kepsut’u gözler önüne serdik. Fotoğraflarda şu anda yaşamda olmayan insanlarımız var. Zamanında bir çok kişinin girip çıktığı okuduğu binalar anılar var” dedi. Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği sergi 30 Mart’a kadar açık kalacak. Muzaffer KARAKOYUN

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?