
Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi ile 10Burda AVM arasında bulunan boş arsa, uzun süredir çöp ve moloz yığınlarıyla dolu. Hem görsel hem de sağlık açısından ciddi tehdit oluşturan bu durum, çevre sakinleri ve özellikle 10burda çalışanları tarafından şikayet konusu haline geldi.
Arsada biriken cam şişeler ve çeşitli atıklar sağlık açısından büyük bir risk oluşturuyor. Özellikle cam şişelerin çevreye yaydığı olumsuz etkiler, hem çalışanlar hem de çevredeki vatandaşlar için tehlike arz ediyor. Bunun yanı sıra, arsanın otlarla kaplı olması yangın riskini akla getiriyor. Özellikle sıcak havalarda bu tür alanların yangına neden olabileceği konusunda endişeler artmış durumda.
Çevre Duyarlılığı ve Hızlı Müdahale Bekleniyor
Balıkesir halkı, özellikle Atatürk Şehir Hastanesi gibi önemli bir sağlık kuruluşunun ve yoğun kullanılan bir alışveriş merkezinin arasında kalan bu bölgenin daha temiz ve güvenli bir hale getirilmesini istiyor. Çöplerin, molozların ve yangına sebep olabilecek unsurların ortadan kaldırılması, halk sağlığını koruma açısından büyük önem taşıyor.

