BIST 100
13.886,30 -0,57%
DOLAR
45,9578 0,04%
EURO
53,3151 -0,27%
GRAM ALTIN
6.593,49 0,60%
FAİZ
43,40 -0,12%
GÜMÜŞ GRAM
108,36 0,75%
BITCOIN
66.717,00 -1,14%
GBP/TRY
61,7161 -0,30%
EUR/USD
1,1595 -0,31%
BRENT
97,48 1,54%
ÇEYREK ALTIN
10.780,36 0,60%
Balıkesir Parçalı Az Bulutlu
Balıkesir hava durumu
28 °
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Bir ısırıkta şok: Balıkesir’de kurabiyeden sigara izmariti çıktı

Bir ısırıkta şok: Balıkesir’de kurabiyeden sigara izmariti çıktı

BİR ISIRIKTA ŞOK: KURABİYEDEN SİGARA İZMARİTİ ÇIKTI

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir unlu mamuller işletmesine yönelik yapılan denetimlerde, son tüketim tarihi geçmiş ürünler tespit edilirken, bir vatandaşın şikâyeti üzerine başlatılan inceleme kamuoyunda dikkat çekti.

Edinilen bilgilere göre, bir vatandaşın çikolatalı kurabiye satın aldıktan sonra ürünü yerken içerisinden sigara izmariti çıktığını iddia etmesi üzerine ilgili ekipler harekete geçti. Şikâyet doğrultusunda yapılan incelemeler kapsamında, ihbar edilen işletmeye denetim gerçekleştirildi.
İhbar ve şikâyet üzerine sahaya çıkan Bandırma İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, işletmede yaptıkları resmi kontrol sırasında süt ve peynir ürünlerinde son tüketim tarihinin geçtiğini tespit etti. Yapılan tespitlerin ardından tarihi geçmiş ürünlere el konulurken, işletmeye idari işlem uygulandı. Ayrıca imalathanede uygunsuzluklar tespit edildi. Bu kapsamda işletmeye yaklaşık 35 bin TL tutarında idari para cezası kesildi.

Aynı işletmede inceleme yapan Bandırma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise kaldırım işgali ve etiket mevzuatına aykırılık gerekçeleriyle işletmeye 5 bin 500 TL tutarında ayrı bir cezai işlem uyguladı.

Öte yandan, vatandaşın şikâyeti üzerine yapılan incelemelerde, şikâyete konu edilen ürünün denetim sırasında işletmede bulunamadığı, satılmış olabileceği iddia edildi. Denetimlere ilişkin inceleme ve değerlendirme sürecinin ilgili kurumlarca sürdüğü bildirildi.

Yetkililer, halk sağlığının korunması amacıyla gıda denetimlerinin ihbarlar ve rutin kontroller kapsamında aralıksız devam edeceğini vurguladı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?