
Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası’nda acil tıbbi müdahale gerektiren iki hasta, olumsuz hava şartları nedeniyle deniz yoluyla sevk edilemeyince, Çanakkale’den gönderilen ambulans helikopterle Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşındı.
Acil Müdahale Gerektiren İki Vaka
46 yaşındaki C.S. isimli erkek hasta beyin kanaması şüphesiyle Avşa Aile Sağlığı Merkezi’ne ambulansla getirildi. Aynı merkezde kendi imkânlarıyla başvuran 18 yaşındaki İ.R. isimli genç kadın ise yüksek dozda ilaç aldığı gerekçesiyle ilaç zehirlenmesi (intoksikasyon) tanısıyla tedavi altına alındı. Her iki hastanın da ileri tetkik ve tedavi için acil sevki gerekti.
Helikopterle Hayat Kurtarma Operasyonu
Hava muhalefeti nedeniyle deniz ulaşımının sağlanamaması üzerine, sağlık yetkilileri Çanakkale 112 Hava Ambulans biriminden destek talep etti. Çanakkale’den havalanan ambulans helikopter, Avşa Adası’ndaki Mavi Koy Heliport alanına iniş yaptı.
İlk olarak beyin kanaması geçiren C.S. isimli hasta helikoptere alınarak Bandırma’daki hastaneye nakledildi. Ardından tekrar Avşa’ya dönen helikopter, ilaç zehirlenmesi tanısı konulan İ.R. isimli hastayı alarak aynı hastaneye sevk etti.
Koordineli Müdahale Hayat Kurtardı
Her iki hasta da Bandırma’da bekleyen 112 Acil Servis ekiplerine teslim edilirken, helikopter görevini başarıyla tamamlayarak Balıkesir hava sahasından ayrıldı. Olay, zamanla yarışan sağlık ekiplerinin profesyonel müdahalesi sayesinde başarıyla sonuçlandı.