Yayınlanma Tarihi :

Balıkesir’de Asayiş ve Trafik Huzur Uygulaması: 8 Aranan Şahıs Yakalandı

Balıkesir’de Asayiş ve Trafik Huzur Uygulaması: 8 Aranan Şahıs Yakalandı

Balıkesir’de dün 21.00-22.30 saatleri arasında il genelinde asayiş ve trafik huzur uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada, ekipler tarafından birçok denetim yapılırken aranan 8 şahıs yakalandı ve çeşitli suçlardan adli ve idari işlemler uygulandı.

Uygulamaya toplam 88 ekip ve 315 personel katıldı. Asayiş ve trafik kontrolleri sırasında birçok şahıs ve araç sorgulanırken, umuma açık alanlar da denetlendi.

Sorgulanan Şahıs Sayısı: 2.132

Yakalanan Aranan Şahıslar: (5) yoklama kaçağı, (1) basit yaralama, (1) hakaret, (1) hırsızlık suçlarından olmak üzere toplam (8) şahıs gözaltına alındı.

Uyuşturucu ve Silah Ele Geçirildi

Yapılan denetimlerde iki şahısta uyuşturucu madde ele geçirilirken, bir şahıs hakkında ruhsatsız silah bulundurma nedeniyle işlem yapıldı.

Adli İşlem Yapılan Şahıslar: (1) şahıstan 27 adet sentetik ecza maddesi, (1) şahıstan 0.23 gram esrar maddesi

Bu şahıslar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 191. maddesi kapsamında adli işlem uygulandı.

İdari İşlem: (1) şahıstan 1 adet pompalı tüfek ve 1 adet kartuş ele geçirildi. Bu şahsa 2521 sayılı kanun kapsamında idari işlem yapıldı.

Umuma Açık Yerler Denetlendi

Uygulama sırasında 252 umuma açık yer, park, bahçe, meydan ve metruk bina denetlendi. Denetimler sonucu 4 işyerine çeşitli ihlaller nedeniyle idari yaptırım uygulandı: (1) işyeri kapalı alanda tütün mamulleri tüketilmesine izin verme (4207 sayılı kanun), (3) işyeri konsomatris çalıştırma (2559 sayılı kanun), kayıt dışı istihdam (5510 sayılı kanun), kolluğa kimlik bildiriminde bulunmama (1774 sayılı kanun) suçlarından idari para cezasına çarptırıldı.

Araç Sürücüleri de Denetimden Geçti

Uygulamada trafik kontrolleri kapsamında 543 araç denetlendi. Denetimler sonucunda: 29 araç sürücüsüne idari para cezası kesildi. 9 araç trafikten men edildi.

Balıkesir’de vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla asayiş ve trafik uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.

Kaynak : Basın Bülteni

YORUM YAP