
Balıkesir'in Gömeç ilçesinde başlayarak Ayvalık ve Burhaniye'ye yayılan orman yangınına yönelik söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Balıkesir Valiliği, yangının son durumuna ilişkin yaptığı açıklamada 920 personelin sahada görev yaptığını, 9 mahallenin yangından etkilendiğini ve yangına müdahale sırasında yaralanan 5 kişinin hastanede tedavi altına alındığını duyurdu.
Yangın 9 Mahalleyi Etkiledi
Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 29 Temmuz Çarşamba günü saat 13.30 sıralarında Gömeç ilçesi Kumgedik Mahallesi kırsalında başlayan orman yangınına müdahale sürüyor.
Yangından Gömeç'te 4, Ayvalık'ta 4 ve Burhaniye'de 1 mahalle olmak üzere toplam 9 mahalle etkilendi.
Dev Ekip Yangına Müdahale Ediyor
Yangını kontrol altına almak amacıyla çok sayıda hava ve kara unsuru bölgede görev yapıyor.
Valiliğin paylaştığı son verilere göre çalışmalara;
- 6 uçak,
- 7 helikopter,
- 56 arazöz,
- 40 itfaiye aracı,
- 57 su tankeri,
- 7 ilk müdahale aracı,
- 139 hizmet aracı,
- 13 dozer,
- 25 kepçe ve greyder,
- 3 TOMA,
- 10 otobüs,
- 8 ambulans,
ile birlikte 920 personel ve 60 orman gönüllüsü katılıyor.
Mahalleler Tedbir Amaçlı Tahliye Edildi
Yangının yerleşim alanlarını tehdit etmesi üzerine Ayvalık ilçesine bağlı Hacıveliler, Tıfıllar ve Bağyüzü mahallelerinde tedbir amaçlı tahliyeler gerçekleştirildi.
Tahliye edilen vatandaşlar için Ayvalık KYK Yurdu'nda geçici barınma imkânı sağlandı.
Öte yandan yangından etkilenen bölgelerden 720 küçükbaş ve büyükbaş hayvanın da güvenli alanlara tahliye edildiği açıklandı.
5 Kişi Hastanede Tedavi Altında
Valiliğin açıklamasında, yangına müdahale sırasında 5 kişinin yaralandığı bilgisi de paylaşıldı.
Yaralananlar arasında;
- 2 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye personeli,
- 1 İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli,
- 1 Orman İşletme personeli,
- 1 sivil vatandaş
bulunuyor.
Yaralıların Ayvalık Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı, sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.
AFAD, Kızılay ve UMKE Bölgede
Yangınla mücadele çalışmalarının yanı sıra afetin etkilediği vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD, Kızılay ve UMKE ekipleri de bölgede görev yapıyor.
Ekipler hem tahliye edilen vatandaşlara destek veriyor hem de yangın bölgesindeki koordinasyonu sürdürüyor.
Bergama Sınırına Yakın Noktalarda Tedbirler Artırıldı
Valiliğin önceki açıklamasında yer alan bilgilere göre, yangının Çamoba Mahallesi doğusundan Kozak yolu istikametine ilerleme ihtimali nedeniyle İzmir'in Bergama ilçesine bağlı Demircidere Mahallesi yönünde de gerekli tedbirler alındı.
Yangını kontrol altına almak için ekiplerin havadan ve karadan yoğun mücadelesi sürerken, yetkililer vatandaşlardan yangın bölgesine yaklaşmamalarını ve resmi açıklamaları takip etmelerini istedi.

