BIST 100
11.231,17 -2,99%
DOLAR
49,6277 0,10%
EURO
55,7443 0,03%
GRAM ALTIN
6.470,03 -1,95%
BITCOIN
81.529,00 -3,64%
FAİZ
39,62 0,33%
GÜMÜŞ GRAM
88,23 -4,54%
GBP/TRY
66,5211 0,09%
EUR/USD
1,1206 -0,23%
BRENT PETROL
107,69 1,08%
ÇEYREK ALTIN
10.578,49 -1,95%
Balıkesir Parçalı Az Bulutlu
Balıkesir hava durumu
22 °
  • ANASAYFA
  • ASAYİŞ
  • Havran’da Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı, 5 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu

Havran’da Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı, 5 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu

Havran’da Trafik Kazası 1 Kişi Yaralandı, 5 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu

Balıkesir’in Havran ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında bir kamyonet yol kenarına savruldu. Kazada araç içerisinde sıkışan bir vatandaş itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kurtarılırken, araçta bulunan küçükbaş hayvanlardan 5’i telef oldu.

Kaza, 22.05.2026 tarihinde saat 05.18’de Havran Tekke Mahallesi Edremit–Balıkesir yolu üzeri Havran Sanayi Sitesi önünde meydana geldi.

Havran ilçesi sınırlarında yaşanan olay, sabah erken saatlerde yapılan ihbar üzerine kısa sürede ekipleri harekete geçirdi.

İhbar Üzerine Ekipler Dakikalar İçinde Olay Yerine Ulaştı

İstasyona düşen ihbarın ardından saat 05.19’da 1 araç ve 4 personel ile olay yerine çıkış yapıldığı bildirildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, kazaya karışan 17 AGH 121 plakalı kamyoneti yol kenarında hasarlı halde buldu.

Yapılan ilk incelemede, aracın kontrolden çıkarak yol kenarına savrulduğu ve içerisinde bir kişinin sıkıştığı tespit edildi.

Sıkışan Sürücü Kurtarıldı

Araç içerisinde sıkışan E.B. isimli vatandaş, olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekiplerinin koordineli çalışmasıyla bulunduğu yerden çıkarıldı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı, daha sonra sağlık ekiplerine teslim edilerek hastaneye sevk edildi.

Yetkililer, kurtarma operasyonunun hızlı ve kontrollü şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

5 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu

Kaza yapan kamyonette bulunan küçükbaş hayvanların da zarar gördüğü öğrenildi. Yapılan incelemelerde 5 küçükbaş hayvanın telef olduğu tespit edildi. Olay, bölgedeki hayvancılıkla uğraşan vatandaşları da üzüntüye sevk etti.

Güvenlik Önlemleri Alındı, Trafik Kontrollü Sağlandı

Kaza sonrası olay yerinde güvenlik önlemleri alınarak yol trafiği kontrollü şekilde yönlendirildi. Araçta gerekli emniyet tedbirleri sağlandıktan sonra olay yeri inceleme ekiplerine ve Emniyet güçlerine teslim edildi.

Bölgedeki çalışmaların tamamlanmasının ardından ekipler saat 06.10’da istasyona dönüş yaptı.

Soruşturma Başlatıldı

Kazanın meydana geliş sebebine ilişkin inceleme başlatıldığı öğrenildi. Yol durumu, sürücü faktörü ve araç kontrol kaybına neden olabilecek unsurların araştırıldığı bildirildi.

Yetkililer, özellikle sabah saatlerinde yoğunlaşan sis, düşük görüş mesafesi ve yol koşullarına karşı sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bölgedeki Yol Güvenliği Yeniden Gündemde

Havran–Edremit yolu, zaman zaman yaşanan trafik kazalarıyla gündeme gelirken, sabah erken saatlerde meydana gelen bu son olay da bölgedeki yol güvenliği konusunu yeniden tartışmaya açtı.

Vatandaşlar, özellikle sanayi sitesi ve geçiş noktalarında hız kontrolü ve denetimlerin artırılması gerektiğini ifade ediyor.

Kazayla ilgili resmi soruşturma sürüyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?