
Balıkesir'in Sındırgı ilçesine bağlı Çelebiler Mahallesi'nde bir hayvan damının çökmesi sonucu büyük panik yaşandı. Damda bulunan 140 koyundan 138’i, itfaiye ekiplerinin ve vatandaşların yoğun çabalarıyla sağ olarak kurtarıldı.
Olay, Çelebiler Mahallesi'nde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle bir vatandaşa ait hayvan damı aniden çöktü. O sırada içeride bulunan 140 koyun göçük altında kaldı.
İhbar üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi. Mahalle sakinlerinin de yardımıyla hızlı bir kurtarma çalışması başlatıldı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonunda 138 koyun sağ olarak çıkarılırken, 2 koyunun telef olduğu bildirildi.
Mahalleli Seferber Oldu
Kurtarma çalışmalarına mahalle halkının büyük destek verdiği öğrenildi. Kepçelerle molozlar kaldırılırken, koyunlara zarar gelmemesi için elle tahliye de yapıldı. Hayvanların durumunu kontrol eden veteriner hekimler, çoğunun hafif sıyrıklarla kurtulduğunu belirtti.
Soruşturma Başlatıldı
Olayla ilgili jandarma ekipleri inceleme başlatırken, damın çökme nedeninin yapısal bir zafiyet veya bakım eksikliğinden kaynaklanmış olabileceği değerlendiriliyor.

