BIST 100
13.878,82 0,72%
DOLAR
47,7137 0,03%
EURO
55,1612 0,01%
GRAM ALTIN
6.658,74 -0,03%
FAİZ
41,57 0,65%
GÜMÜŞ GRAM
98,35 0,79%
BITCOIN
64.970,00 -0,21%
GBP/TRY
64,4347 0,05%
EUR/USD
1,1556 -0,03%
BRENT
84,40 1,02%
ÇEYREK ALTIN
10.886,99 -0,03%
Balıkesir Açık
Balıkesir hava durumu
32 °

Balıkesir Üniversitesi’nde Milli Teknoloji Atölyesi İçin Çalışmalar Son Aşamaya Geldi

Balıkesir Üniversitesi’nde Milli Teknoloji Atölyesi İçin Çalışmalar Son Aşamaya Geldi

Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi’nde TÜBİTAK destekleriyle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor. Üniversite yönetimi, öğrencilerin teknoloji odaklı projelerine önemli katkı sağlaması beklenen atölyedeki son durumu yerinde inceledi.

Balıkesir Üniversitesi’nde gençlerin teknoloji alanında proje geliştirmesine imkan sağlayacak Milli Teknoloji Atölyesi için yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldı. Çağış Yerleşkesi’nde TÜBİTAK destekleriyle kurulan atölyenin tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerin teknoloji ve inovasyon alanındaki çalışmalarına daha güçlü bir altyapıyla devam etmesi hedefleniyor.

Atölyedeki Çalışmalar İncelendi

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ile birlikte Çağış Yerleşkesi’nde bulunan Milli Teknoloji Atölyesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette atölyede yürütülen çalışmalar hakkında üniversite yönetimine kapsamlı bilgi verildi. Merkezin mevcut durumu değerlendirilirken, tamamlanması planlanan çalışmalar ve öğrencilerin kullanımına sunulacak imkanlar da ele alındı.

Ziyarette Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Burak Çoban, Rektör Teknoloji Danışmanı ve Milli Teknoloji Atölyesi Birim Sorumlusu Doç. Dr. Alaaddin Toktaş, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Uzuner, Bilgi İşlem Daire Başkanı İbrahim Tunçtürk, TEKNOFEST Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Gökhan Tanaydın ve TÜBİTAK Milli Teknoloji Atölyesi Koordinatörü Merve Ünal da yer aldı.

Öğrenciler İçin Teknoloji Üretim Alanı

Milli Teknoloji Atölyesi’nin tamamlanmasıyla birlikte Balıkesir Üniversitesi öğrencilerinin teknoloji alanındaki çalışmalarını daha modern ve uygun bir ortamda yürütmesi amaçlanıyor.

Atölyenin özellikle proje geliştiren öğrencilere uygulama ve üretim konusunda destek sağlaması bekleniyor. Öğrencilerin farklı disiplinlerden ekipler oluşturarak teknoloji odaklı projeler üzerinde çalışabilmesi de hedefler arasında bulunuyor.

Bu kapsamda atölyenin, gençlerin fikirlerini somut projelere dönüştürmelerine katkı sağlaması planlanıyor.

TEKNOFEST Projelerine Katkı Sağlayacak

Balıkesir Üniversitesi’nde teknoloji alanında faaliyet gösteren öğrenci toplulukları ve proje ekipleri açısından da Milli Teknoloji Atölyesi’nin önemli bir imkan sunması bekleniyor.

Özellikle TEKNOFEST kapsamında hazırlanan projelerde öğrencilerin ihtiyaç duyduğu çalışma alanlarının geliştirilmesi, proje üretim süreçlerinin desteklenmesi ve gençlerin teknoloji yarışmalarına daha güçlü şekilde hazırlanması amaçlanıyor.

Atölyenin üniversitede teknoloji kültürünün gelişmesine ve daha fazla öğrencinin proje çalışmalarına dahil olmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Milli Teknoloji Hamlesi Vurgusu

Ziyaret sırasında Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda üniversitelerin üstlenebileceği rol de değerlendirildi.

Gençlerin teknoloji üretim süreçlerine daha fazla dahil edilmesinin önemine dikkat çekilirken, üniversitelerde geliştirilecek nitelikli projelerin ülkenin teknoloji kapasitesine katkı sağlayabileceği vurgulandı.

Balıkesir Üniversitesi’nin de öğrencileri teknoloji, inovasyon ve proje geliştirme alanlarında desteklemeye devam edeceği belirtildi.

Rektör Oğurlu’dan Destek Mesajı

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sağlayacak nitelikli projelerin geliştirilmesini desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Oğurlu, Milli Teknoloji Atölyesi’nin kurulmasına sağladığı desteklerden dolayı TÜBİTAK’a teşekkür ederken, çalışmaların yürütülmesinde emeği bulunan akademik ve idari personele de teşekkürlerini iletti.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından Balıkesir Üniversitesi Milli Teknoloji Atölyesi’nin, öğrencilerin teknoloji alanındaki projelerine ev sahipliği yapması ve üniversitenin proje üretme kapasitesine katkı sunması bekleniyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?