BIST 100
14.012,42 0,57%
DOLAR
48,4380 0,17%
EURO
56,2533 -0,21%
GRAM ALTIN
6.898,85 -0,74%
BITCOIN
79.566,00 -0,22%
FAİZ
39,57 0,05%
GÜMÜŞ GRAM
103,13 -0,93%
GBP/TRY
65,4792 -0,14%
EUR/USD
1,1614 -0,10%
BRENT PETROL
94,54 -0,14%
ÇEYREK ALTIN
11.279,62 -0,74%
Balıkesir Açık
Balıkesir hava durumu
19 °
  • ANASAYFA
  • ÇEVRE
  • Ayvalık’ta çevreyi kirleten restoran zinciri ve tostçuya 38 bin TL ceza

Ayvalık’ta çevreyi kirleten restoran zinciri ve tostçuya 38 bin TL ceza

Ayvalık'ta çevreyi kirleten restoran zinciri ve tostçuya 38 bin TL ceza

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde çevreyi kirlettiği tespit edilen, Türkiye genelinde yüzlerce şubesi bulunan bir restoran zincirinin Ayvalık şubesi ile bir tost büfesine, Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince toplam 37 bin 991 TL idari para cezası uygulandı.

Ayvalık Belediyesi, ilçe merkezindeki çevre temizliğini sağlamak amacıyla işletmelerin bulunduğu bölgede mevcut çöp konteynerlerini kaldırarak yerlerine traktör römorkundan dönüştürülen büyük bir atık toplama ünitesi yerleştirdi. Bölgede yaşanabilecek çevre ihlallerini tespit edebilmek amacıyla güvenlik kamerası da konumlandırıldı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından incelenen kamera kayıtlarında, restoran zincirinin Ayvalık şubesinde çalışan personelin çöpleri atık toplama ünitesine bırakmak yerine doğrudan zemine döktüğü tespit edildi.

Bunun üzerine olay yerine giden zabıta ekipleri, işletmeye çevreyi kirlettiği gerekçesiyle 18 bin 991 TL idari para cezası uyguladı.
Denetimlerini ilçe genelinde sürdüren ekipler, bu kez Ayvalık Tostu satışı yapan bir büfenin çöplerini sokak arasındaki boş bir alana bıraktığını belirledi. Çöp poşeti içerisinde bulunan kullanılmış tost kâğıtları ve ayran şişelerinden yola çıkan ekipler, atıkları bırakan işletmeyi tespit etti. Söz konusu tost büfesine de 19 bin TL idari para cezası kesildi.

Ayvalık Belediyesi’nden yapılan açıklamada, çevre temizliğini tehdit eden kişi ve işletmelere yönelik denetimlerin aralıksız sürdürüleceği belirtilerek, çevre kirliliğine neden olan her türlü ihlale karşı yasal işlemlerin kararlılıkla uygulanacağı vurgulandı.

Vatandaşlar ise çevreyi kirleten işletmelere yönelik uygulanan cezaların caydırıcı olması gerektiğini belirterek, zabıta ekiplerinin denetimlerini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Nazim Arat 29.06.2026 21:59

Doğayı kirletene daha ağır ceza, ayrıca süreli ruhsat iptali, kısa dönem kapama da şart, caydırıcı olur

Yanıtla
İlknur Varol 29.06.2026 23:36

Sarımsaklı sahilinde çok fazla çöp atıyorlar deniz kenarı sanki sigara tarlası rezillik yapanlara ceza yazılmasını istiyorum belki o zaman atmalar

Yanıtla
Atilla Göktepe 30.06.2026 11:54

Ayvalık belediyesi çöpler ve yollar konusunda alakasız yani ilgisiz! Belediye başkanı yazlıkçıyı sömürmek için elinden geleni yapıyor.. Bir de turizmcimiş kendisi! Sokaklar köpek kaynıyor.. Etrafta gece kondu gibi kaçak yapılara müsaade ediyor.. Zaten kendisi son dönemin diye salmış Efendilik taslıyor.. Hizmet için gelmedim ki diyormuş.. Amacım milletvekili olmak diyormuş.. Daha belediyeciliği başaramadı bir de türkiyeye talip olmuş! Vay ülkenin haline! İçişleri bakanlığı müfettişleri siz ne iş yaparsınız?

Yanıtla