BIST 100
13.198,84 -1,04%
DOLAR
48,8107 0,04%
EURO
55,8978 -0,16%
GRAM ALTIN
6.833,63 0,28%
BITCOIN
86.560,00 -0,48%
FAİZ
39,63 -0,70%
GÜMÜŞ GRAM
105,07 1,38%
GBP/TRY
65,1582 -0,20%
EUR/USD
1,1444 -0,18%
BRENT PETROL
95,75 -1,00%
ÇEYREK ALTIN
11.173,02 0,28%
Balıkesir Hafif Yağmur
Balıkesir hava durumu
17 °
  • ANASAYFA
  • DÜNYA
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Burnham ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Burnham ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Burnham ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta İngiltere Başbakanı Andy Burnham ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu için geldiği New York’ta ikili temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili temasları kapsamında New York’ta İngiltere Başbakanı Andy Burnham ile görüştü. Liderler, Türkiye-Birleşik Krallık ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel konuları ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerinin her alanda güçlendiğini, savunma sanayii ve ticaret başta olmak üzere birçok başlıkta atılacak adımlarla iş birliğini daha ileriye taşıyacaklarına inandığını ifade etti. Erdoğan, İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’da barış istemediğini defalarca eylemleriyle ortaya koyduğunu, uluslararası toplumun baskısının önemli olduğunu belirterek, İran ve Ukrayna’da gerilimin arttığını, Hürmüz konusunda mutabakat sağlanmasıyla müzakere sürecinin yeniden sağlanabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna konusunda bir yenişememe halinin hakim olduğunu söyleyerek, Karadeniz’de Türk veya yabancı ticaret gemilerinin hedef alınmasının durumu daha da karmaşıklaştırdığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Kıbrıs Türk halkının Ada’daki egemen eşitliği ve uluslararası statüsünün tanınmadığı hiçbir formülün sonuç vermeyeceğini de vurguladı.

Kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?