BIST 100
10.924,53 -1,34%
DOLAR
42,2130 0,24%
EURO
48,8961 0,49%
GRAM ALTIN
5.434,09 0,83%
FAİZ
39,87 -0,05%
GÜMÜŞ GRAM
65,72 1,06%
BITCOIN
102.225,00 -0,03%
GBP/TRY
55,6260 0,42%
EUR/USD
1,1566 0,16%
BRENT
63,63 0,39%
ÇEYREK ALTIN
8.884,74 0,83%
Balıkesir Açık
Balıkesir hava durumu
22 °
  • ANASAYFA
  • EĞİTİM
  • Çabuk: Gelecek için eğitim, eğitim için öğretmen vazgeçilmezdir

Çabuk: Gelecek için eğitim, eğitim için öğretmen vazgeçilmezdir

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yaptığı açıklamada, gelecek için eğitimin, eğitim için de öğretmenlerin vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk, Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, gelecek için öğretmenlerin önemine dikkat çekti.

“ÖĞRETMENLİK FEDAKARLIK MESLEĞİDİR”

Çabuk, “Eğitimin evreleri değişir, öğretmenin önemi değişmez. Tüm başarılı eğitim sistemlerinin en büyük aktörü öğretmendir. Öğrenci başarısının üzerindeki en etkin faktör de öğretmendir. Öğretmenlik, idealist insanların icra ettiği bir fedakarlık mesleğidir. Salgın sürecinin başından beri öğretmenlerimiz her şartta  eğitim yapmaya çalışarak idealizmini, zor şartlar altında bile öğrencilerine bir şeyler öğreterek fedakârlığını ortaya koymuştur.

“SANAL EĞİTİM, GERÇEĞİNİN YERİNİ TUTMUYOR”

Teknolojinin ve eğitim materyallerinin öğretmen olduğunda bir zenginlik, öğretmen olmadığında dekordan öteye gitmediği, bu süreçte bir kez daha tecrübe edilmiştir. Sanalın asla gerçeğin yerini tutmadığı, uzaktan eğitimin çok sınırlı kaldığı, öğretmen-öğrenci etkileşiminin bir hazine kadar kıymetli olduğu herkesçe bir defa daha görülmüştür. Tarihimizin her döneminde büyük sorumluluklar üstlenen, gördüğü itibarla zamana yön veren öğretmenlik, gelecek hedeflerimizin lokomotifidir.

“ÖĞRETMENLER MANEN VE MADDEN DESTEK BEKLİYOR”

Milletimizin hazinesi, çocuklarımızı emanet ettiğimiz, geleceği elleriyle şekillendiren öğretmenlerimiz, sorunlarını kökten çözecek, manen mesleği daha da yükseltecek, madden hak ettiklerini takdir edecek bir beklenti dönemindedir. Bu umutlu bekleyiş görülmeli, öğretmenin sesi bir gün değil, her gün duyulmalı; öğretmenin gördüğü zararın geleceğimiz adına büyük bir risk olduğu artık bilinmelidir.

Bu açıdan, öğretmenlik meslek kanunu, mesleği maddi ve manevi boyutlarıyla ele almalı; mesleğe yeni bir çehre, güçlü bir gelecek kazandırmalıdır. Mesleğe ilk girişten ayrılışa kadar öğretmenlik mesleğinin statüsü yükseltilmeli, niteliği geliştirilmelidir. Öğretmenliğin tanımından haklarına, meslek standartlarından ilkelerine kadar her husus Türkiye’nin gelecek vizyonu ve hedeflerine yakışır içerikte düzenlenmelidir.24 Kasım, öğretmenleri sadece hatırlama değil, anlama günü olmalıdır” dedi. Mustafa ATİK

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?