
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Vali Hasan Şıldak’ın eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Edremit’te afet bölgesinden gelen misafir öğrenciler için açılan ana sınıfında minik öğrencilerle bir araya geldi. Tatlı, “Depremzede öğrenciler için iki ana sınıfı açıldı, öğrencilerimizin tüm ihtiyaçları karşılandı. Rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenlerimiz de düzenli olarak öğrencilerimizi ziyaret ederek görüşmeler yapıyor” dedi.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin başlamasının ardından saha ziyaretlerine devam ediyor. İl Müdürü Ali Tatlı, saha ziyaretleri kapsamında Edremit’te bir dizi temas ve incelemelerde bulundu.
DEPREMZEDELER İÇİN KERMES DÜZENLENDİ
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, afet bölgesinden Edremit’e gelen öğrencilere destek amacıyla Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi öğretmen, öğrenci ve velilerince hazırlanan kermes alanını Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ile birlikte ziyaret etti.
Tatlı, depremzede öğrencilerin de bulunduğu Edremit Avcılar İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi, deprem bölgesinden gelen öğrenciler için yapılan çalışmalar hakkında öğretmen ve yöneticilerle görüşerek bilgi aldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Vali Hasan Şıldak'ın eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Edremit'te afet bölgesinden gelen misafir öğrenciler için devlet ve özel sektör iş birliği ile açılan ana sınıfında minik öğrencilerle bir araya geldi.
Tatlı, “Öğrencilerimizin tüm ihtiyaçları karşılanmış olup konaklama yeri olan otelimizin yönetimiyle birlikte gerekli planlamalar yapılarak 2 ana sınıfı açıldı ve açılan sınıflara iki öğretmenimiz görevlendirildi. Psikososyal destek çalışmaları kapsamında rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenlerimiz de düzenli olarak öğrencilerimizi ziyaret ederek görüşmeler yapıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin de talepleri doğrultusunda ilçelerimizdeki okullara yerleştirilme işlemleri tamamlanmış olup eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir” dedi.
İKİNCİ DÖNEM DEĞERLENDİRİLDİ
Edremit, Burhaniye, Havran, Gömeç ve Ayvalık’ta resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında görev yapan yöneticiler ile 2022-2023 eğitim-öğretim yılı ikinci dönem değerlendirme toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı başkanlığında Edremit Tekden Koleji konferans salonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürleri eşliğinde gerçekleştirildi.
Deprem bölgelerine gönüllü öğretmenlerin görevlendirilmesi, Balıkesir’e gelen afetzede misafir öğrenci, öğretmen ve velilerin ihtiyaçları, okullardan bölgeye ulaştırılan ve ulaştırılacak olan yardımlar, okul inşaatları ve güçlendirme çalışmaları ana başlıkları ile başlayan toplantı 2022-2023 eğitim öğretim yılı birinci döneminin değerlendirmesi, ikinci dönem yapılacak sosyal etkinlik ve kültürel faaliyetlerin görüşülmesi, ortaokul ve lise seviyesinde okul terkleri ve öğrencilerin tekrar eğitime kazandırılması, akademik başarının artırılmasına yönelik çalışmaların görüşülmesi ile tamamlandı. Mahmut ACARÖZ

