
Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muhammed Sıddık Polat, 3 Mart tarihinde başlayan EYT müracaatlarının 25 bine yaklaştığını bildirdi. Polat, kurum olarak yapılan başvuruların yüzde 75-80’ine Ramazan Bayramı’na kadar emekli aylıklarını bağlamayı hedeflediklerini söyledi.
“PERSONEL CUMARTESİ PAZAR GÜNLERİ DE ÇALIŞIYOR”
EYT dışında Sosyal Güvenlik Kurumu Balıkesir İl Müdürlüğü olarak aylık 1000 civarında emekli aylığı bağlarken EYT yoğunluğunu gidermek adına bu rakamı 2 güne indirmek için çalışmalarda bulunduklarını ifade eden İl Müdürü Muhammed Sıddık Polat, kurum personelinin Cumartesi-Pazar günleri de mesai yaptıklarını kaydetti.
“YOĞUNLUK AZALDI”
Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muhammed Sıddık Polat, EYT başvurularının 25 bine yaklaştığını belirterek, “EYT kapsamında 3 Mart tarihinden itibaren geçtiğimiz hafta Cuma günü itibariyle 20 bin civarında talebimiz vardı. Yine hafta sonu ve Pazartesi günü yapılan taleplerle birlikte bu sayı 20 binin üzerine çıktı. Talep sayısı şu anda 25 bine doğru gidiyor. Bundan sonra o ilk baştaki gibi taleplerde bir artış beklemiyoruz. Ama yapılandırmayla beraber Bağkur prim borcu olan vatandaşlarımız eğer prim borçlarını ödedikleri takdirde oradan da toplu bir müracaat bekliyoruz” diye konuştu.
Emekli aylıklarını bağlamak üzere Cumartesi-Pazar günleri de mesai yaptıklarını kaydeden Polat, “Bu taleplerin yetiştirilmesi, bir an önce aylığa bağlanıp vatandaşlarımıza mutlu haberler verebilmek için Cumartesi-Pazar olmak üzere arkadaşlarımız mesaiye devam ediyorlar. İnşallah en kısa sürece Ramazan Bayramıyla beraber müracaatların yüzde 75-80’ini yetiştirmeyi planlıyoruz. Normal şartlarda biz EYT dışında aylık olarak bin civarında maaş bağlıyorduk. Şimdi biz bu sayıyı iki günde bin vatandaşımıza emekli aylığı bağlamayı hedefliyoruz ki bir an önce insanların emeklilik hasretini gidermek istiyoruz” dedi. Mahmut ACARÖZ


Sayın müdürüm ben Burhaniye den yazıyorum 19 Nisan da emekli lik için dilekçeyi verdim bu gün 31 temmuz yaklaşık üç buçuk ay dır bekliyorum bu süreçte alo 170 defalarca aradım maaşının bağlandığı söyleniyor iyi debu gün itibariyle yatan bir kuruş yok biz de ev bakıyoruz çocuk okutuyoruz zaten hayat pahalı insanlar aylarca madur edilmemeli ümit ediyorum en kısa zamanda maduriyetler giderilir saygılar sunarım.