
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, pandemi dolayısıyla esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlerine yönelik kira ve gelir kaybı desteklerinden yararlanma şartlarını taşıyan fakat başvuru yapmayan esnafa çağrıda bulundu.
“5 BİN ESNAF KİRA DESTEĞİNE MÜRACAAT ETMEDİ”
T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından ve Balıkesir Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Balıkesir ili genelinde hibe desteğine başvurmaya hak kazanmış olup e-devlet üzerinden müracaat yapmamış 5 bin civarında üyenin tespit edildiğini kaydeden BESOB Başkanı Erdem, “Dünyayı etkisine alan koronavirüs pandemisi nedeniyle ülkemizdeki esnaflarımızda etkilenmiştir. Esnaf teşkilatımız önce insan sağlığını gözetmektedir. Devletimizde yaptığı destekler ile esnafımızın arkasında durduğunu göstermiştir” dedi.
31 MART SON GÜN
Basit usulde vergi ödeyen tüm esnaf, deftere tabi olarak da Ticaret Bakanlığı genelgesinde yer alan esnaflara yönelik kira ve gelir kaybı desteklerinden yararlanma şartlarını taşıyan fakat başvuruda bulunamayan esnafa çağrıda bulunan Fehmi Erdem, “İçişleri Genelgesiyle faaliyetleri geçici olarak durdurulan esnaf ve sanatkarları ile gerçek kişi tacirlerine yönelik kira ve gelir kaybı desteklerinden yararlanma şartlarını taşıyan fakat başvuruda bulunmayan esnafların, başvurularını 31 Mart 2021 saat 23:59’a kadar, e-devlet üzerinden yapabilecektir” diye konuştu. Çiğdem AKBAY

