GÜNMARSİFED Başkanı Funda Seçil Dedeoğlu: 2025’te Dezenflasyon Süreci Devam Edecek

Yayınlanma Tarihi :
GÜNMARSİFED Başkanı Funda Seçil Dedeoğlu: 2025’te Dezenflasyon Süreci Devam Edecek

Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Funda Seçil Dedeoğlu, 2025 yılı Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dedeoğlu, enflasyonla mücadelede sağlanan ilerlemelere dikkat çekerken, para politikasının daha uyumlu mali politikalar ve yapısal reformlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

“Enflasyonla Mücadelede İlerleme Sağladık”

Başkan Dedeoğlu, geride kalan dönemde Türkiye’nin ekonomide önemli başarılar elde ettiğini belirterek, şunları söyledi:
“Ülke Risk Primi, Merkez Bankası rezervleri ve cari açık anlamında pek çok olumlu gelişme yaşandı. Enflasyonu düşürme noktasında ilk aşamada ilerleme sağladık. Ancak 2025’te dezenflasyon sürecinin daha zorlu bir döneme gireceğini öngörüyoruz. Bu süreçte para politikasının, uyumlu mali politikalar ve yapısal reformlarla desteklenmesi büyük önem taşıyor.”

“Kayıt Dışı Ekonomi ile Mücadele Önem Kazanıyor”

Maliye politikalarının doğru yönetilmesi gerektiğini belirten Dedeoğlu, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin önemine dikkat çekti.
“Kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin son dönemde kamu gündemine girmesini memnuniyetle karşılıyoruz. GÜNMARSİFED olarak bu konuda alınacak önlemlere destek vermeye devam edeceğiz. Vergi adaletine zarar veren af uygulamalarından kaçınılmalı, vergi denetimlerinin kayıt dışı alanlara odaklanması son derece önemli. Kayıtlı mükelleflere ek vergiler getirmek yerine, vergilendirilmeyen alanlara yönelik düzenlemeler yapılmalıdır.”

“Dijital ve Yeşil Dönüşüm Şart”

Dedeoğlu, sanayinin dijital dönüşüme yeterince entegre olamamasının bir sorun olduğunu ifade ederek, verimliliği artıracak adımların atılması gerektiğini vurguladı:
“Faiz, kur ve enflasyon meselelerinin yanı sıra dijital dönüşüm ve otomasyon yatırımlarını artırmalıyız. Sanayide yeşil dönüşüm, verimlilik ve rekabetçiliği artıracak adımların desteklenmesi önümüzdeki dönemde kritik bir rol oynayacak.”

“Hukuki Öngörülebilirlik ve Kurumsal Bağımsızlık Artmalı”

Ekonomik kalkınmanın sürdürülebilir hale gelmesi için hukuki öngörülebilirlik ve kurumsal bağımsızlığın artırılması gerektiğini belirten Dedeoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Hedefimiz; hukuk devleti, güçlü yargı sistemi ve demokrasinin gelişmesi yönünde adımlar atılması, piyasa ekonomisi ilkeleri ile uyumlu politikaların hayata geçirilmesi. Bu alanlara ciddi şekilde eğilmezsek kısa vadede elde ettiğimiz başarıları uzun vadeli kazanımlara dönüştüremeyiz.”

Kaynak : Basın Bülteni

YORUM YAP