Yayınlanma Tarihi :

Altınoluk Plajlarında Şemsiye İşgali Turizmi Tehdit Ediyor

Balıkesir’in önemli turizm destinasyonlarından, eşsiz doğası ve temiz havası ile dikkat çeken Altınoluk, son yıllarda artan kalabalık ve bilinçsizce yerleştirilen plaj malzemeleriyle adından söz ettiriyor.

Altınoluk Plajlarında Şemsiye İşgali Turizmi Tehdit Ediyor

Oksijen deposu olarak bilinen, Altınoluk, bu yaz sezonunda doğal güzelliklerinden çok plajlarda süregelen tartışmalarla gündeme geldi. Yazlık sahiplerinin sahil boyunca sabitledikleri şemsiye ve şezlonglar, bölgenin çekiciliğini gölgeleyen bir sorun haline gelmiş durumda. Özellikle sahil boyunca yerli ve yabancı turistlerin rahatça denize ulaşımını engelleyen bu durum, plajların adeta ‘Şemsiye Tarlası’na dönmesine yol açtı.

Balıkesir’in önemli turizm destinasyonlarından, eşsiz doğası ve temiz havası ile dikkat çeken Altınoluk, son yıllarda artan kalabalık ve bilinçsizce yerleştirilen plaj malzemeleriyle adından söz ettiriyor.

Çevredeki işletmelerin yayılmacı anlayışı yetemezmiş gibi bir de yakın bölgelerde yazlığı bulunan kişiler tarafından neredeyse yaz başında Altınoluk plajlarına sabitlenen şemsiye ve şezlonglar, plajlarda adeta yer kavgasına neden olurken, bölge turizmi de bu durumdan olumsuz etkileniyor.

Özellikle yaz sezonunda büyük bir turist akınına uğrayan Altınoluk, bu görüntüyle birlikte sakin ve huzurlu bir tatil arayanların tercihi olmaktan uzaklaşıyor.

Bir taraftan işletmelerin yasalara uymayan işgaliyle mücadele eden çevre gönüllüleri, bu kontrolsüz duruma karşı da önlemler alınması gerektiğini vurguluyor. Sahil düzenlemesi ve vatandaşların bilinçlendirilmesiyle, bölgenin doğal güzelliklerine uygun bir turizm anlayışının geliştirilmesi gerektiği belirtiliyor. Aksi takdirde Altınoluk’un doğa harikası plajları, tartışmaların sebebi olan şezlong ve şemsiyelerin gölgesi altında kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaya devam edecek.

Kaynak : Harun Çağlar

YORUM YAP

Kızgın 5 Eylül 2024 / 09:11 Yanıtla

Noldu milleti kazıklayamadınız mı,hangi tesis otel yada kafeye çalışyorsun,kaç para verdiler bu haber için

    Yaşar Çakmak 5 Eylül 2024 / 11:44 Yanıtla

    Haberde işletmelerin kıyıyı işgalinden söz ediyor ayrıca kıyıya vatandaşın gelişigüzel şemsiye ve şezlong sabitlemesi de işgaldir.

Nazim arat 5 Eylül 2024 / 10:45 Yanıtla

Altinoluk kucukkuyu sahil bandında bazı beachlar resmen abartarak DENİZE BETON DOLGU yaparak tesis kurdular, yol ile deniz arasına engeller kurarak VATANDAŞIN DENIZE ULASIMI engelleniyor. İnsan bazan nerde bu devlet diyor.

Mert 5 Eylül 2024 / 12:28 Yanıtla

İşletmelerin yaptığı işgallerin haklı haberleştirşlmesini anlıyorum da, halkın özellikle de bölgede yazlığı olan insanların ( sabitlemediği) doğal olarak şemsiye ve taşınabilir şezlong vs.. kullanmasının hedef gösterilmedini anlayamadım açıkçası! Amaç ne? Kime ve hangi zihniyete hizmet etmektesiniz?

Ramazan sapmaz 5 Eylül 2024 / 13:22 Yanıtla

Haberiniz de değin mediginiz isletmecilerin 10 metre yer kiraladilarsa 50 metre iskal de bulunmaları halkı zor duruma düşürdükleri keyfiyetde davrandıklarını VS bahsedin iyi günler

Fugen Cantay 5 Eylül 2024 / 15:03 Yanıtla

Altınoluk.iskele Mahallesi sahilinde yazlik ev sahiplerinin semsiye “sabitlemesi” tamamiyle gerçek dışı. Eskiden bunu yapan vardı,fakat belediye birakilan malzemeyi toplayip goturdugu için, artık böyle bir sıkıntı yok.

Esra Bayrakçı 5 Eylül 2024 / 17:32 Yanıtla

Bu konuda en büyük sorunu işletmeler yaratmaktadır. “Sahiller halkındır” yasasını kimse ciddiye almıyor. İşletmeler denizin içine bile yasa dışı bir şekilde sınırlar çekiyorlar. Şezlong ücreti diye bir şey yasal olarak yok ama astronomik ücretler alıyorlar. Ama fiş-fatura vermiyorlar. Yani kayıt dışı. Kayıt dışı demişken hizmet alanında çalışanların da çoğunluğu kayıt dışı çalıştırılıyor. Son bir kaç yıldır hizmet kalitesi, temizlik, hijyen yerlerde sürünüyor. Denetim yapıldığına hiç şahit olmadım. Son olarak şunu da eklemek istiyorum. Altınoluk cumartesi pazarı yerine salı günleri arabamla Ayvacık pazarına gidiyorum. Her şey Altınoluk’a göre %50 daha ucuz. Umarım bu veriler sizin için yararlı olur. İyi çalışmalar.

Fatih Baydemir 5 Eylül 2024 / 23:41 Yanıtla

Belediyeden tek isteğim,sahillerin 50 metresinin halkın malı olduğu gerçeğini savunmaları.Zabıtadan isteğim ise sahillerde ve kordon boyundaki şemsiye altlarındaki sahipsiz sandalye ve havlular toplamları.Eger bunları yapmayacaksınız niye göreve geldiniz beyler?Bu arada şahin demesine boşaltım yapanlardan rüşvet alacağınıza ciddi cezalarla caydırın yoksa bu b…k sorunu çözülmeyecek

Hülya kuş 6 Eylül 2024 / 14:22 Yanıtla

Yazlık sahipleri rahatla denize girebilmek için oralara bir dünya yatirim yapıyorlar. Elin turisti gelecek diye şemsiye açıp şezlong da koymasınlar ozaman.

Enver Karagöz 8 Eylül 2024 / 15:20 Yanıtla

Belediye zabıtaları her gün toplasa bir daha gelişi güzel şemsiye şezlong kuramazlar. Sahillerden herkes faydalanmalı.