
Edremit Belediyesi, Altınoluk’ta uzun süredir ihtiyaç duyulan kapalı pazaryeri ve otopark projesi için somut adımı attı. Belediye yönetiminin mali disiplini sağlamasının ardından yatırım süreci hız kazanırken, projenin yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağı açıklandı.
Altınoluk’un İhtiyacına Kalıcı Çözüm
Balıkesir’in gözde turizm merkezlerinden Altınoluk’ta özellikle yaz aylarında artan nüfusla birlikte pazaryeri ve otopark sorunu ciddi bir gündem maddesi haline gelmişti. Yeni proje, hem esnafın daha düzenli bir ortamda hizmet vermesini hem de vatandaşların rahat bir alışveriş deneyimi yaşamasını amaçlıyor.
Kısıkçınar Caddesi üzerinde, Kırmızı Köprü mevkiinde inşa edilecek olan tesis, bölgenin çehresini değiştirecek nitelikte planlandı.
7 Bin 700 Metrekarelik Modern Tesis
Toplam 7 bin 700 metrekare alan üzerine kurulacak projede, 4 bin 200 metrekare kapalı alana sahip iki katlı bir yapı yer alacak. Alan, pazarın kurulduğu günlerde kapalı pazaryeri olarak hizmet verecek; diğer günlerde ise otopark olarak kullanılacak. Bu çok amaçlı kullanım modeliyle özellikle yaz sezonunda yaşanan trafik ve park sıkışıklığının azaltılması hedefleniyor.
Modern mimari anlayışla tasarlanan projede sosyal donatı alanları da bulunacak. Yeşil alanlar ve ticari bölümlerle desteklenecek yapı, yalnızca haftanın belirli günlerinde değil yıl boyunca aktif bir yaşam alanı olarak hizmet verecek.
Başkan Ertaş: “Altınoluk’a Değer Katacak”
Mehmet Ertaş, başkan yardımcıları ve teknik ekip ile birlikte proje alanında incelemelerde bulundu. Çalışmaların kısa süre içinde başlayacağını belirten Ertaş, Altınoluk’un uzun süredir beklediği önemli bir yatırımın hayata geçirileceğini ifade etti.
Projenin sadece bir pazaryeri olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Ertaş, yeni alanın sosyal ve ticari yönüyle bölgeye canlılık kazandıracağını dile getirdi. Yağcılar Pazarı’nın yeni alana taşınmasıyla birlikte Cumartesi Pazarı’nda yaşanan yoğunluğun da azalması bekleniyor.
Trafik ve Park Sorununa Nefes
Kapalı pazaryeri ve otopark projesinin tamamlanmasıyla birlikte Altınoluk’ta alışveriş alanlarının daha düzenli hale gelmesi, araç trafiğinin ise önemli ölçüde rahatlaması öngörülüyor. Özellikle yaz sezonunda artan araç sayısı nedeniyle yaşanan park sıkıntısına kalıcı bir çözüm sunulması hedefleniyor.
Edremit Belediyesi’nin mali yapısını güçlendirmesinin ardından başlattığı yatırım hamlesi kapsamında hayata geçirilecek proje, hem esnaf hem de vatandaşlar için önemli bir kazanım olarak değerlendiriliyor. Altınoluk’ta yeni dönemin simgesi olacak tesis için artık geri sayım başladı.


Yagcilar pazarı da dahil olacak ise özellikle yaz aylarında haftada 2 gün kurulmalidir