BIST 100
10.551,34 0,80%
DOLAR
41,9702 0,04%
EURO
48,7788 0,09%
GRAM ALTIN
5.495,22 -1,30%
FAİZ
40,59 -0,07%
GÜMÜŞ GRAM
65,01 -1,17%
BITCOIN
107.902,00 -2,67%
GBP/TRY
56,0995 -0,07%
EUR/USD
1,1614 0,12%
BRENT
62,61 2,10%
ÇEYREK ALTIN
8.984,69 -1,30%
Balıkesir Parçalı Bulutlu
Balıkesir hava durumu
16 °

Ayvalık’ta bu yaz susuzluk yaşanmayacak

ayvalık

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından ve dünyanın en kaliteli zeytinyağının üretildiği Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; turizm sezonunun en yoğun yaşandığı yaz aylarından bundan böyle susuzluk yaşanmayacağı belirtildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın göreve gelir gelmez en çok üzerinde durduğu Ayvalık’ta yaşanılan susuzluk sorunun çözümünde atılan dev adımlar ve 7/24 devam eden çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ Genel Müdürlüğü öncülüğünde çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, ilçenin dört bir yanında açtıkları sondajlarla eriştikleri kaliteli içme suyunu, yenilenen pırıl pırıl hatlarla Ayvalık halkına ulaştırmaya başladı.
Altınova Mahallesi’nin farklı bölgeleriyle, Ayvalık Telli Kavak ve Yeni Garaj civarında yapılan sondaj çalışmalarının başından ayrılmayan BASKİ Ayvalık Şube Müdürü Ayfer Solmaz, yeni su kaynaklarına ulaşabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Son iki ayda üç ayrı noktada sondaj alanları açtıklarını anlatan Ayfer Solmaz, "Bu sondajlarımızla ulaştığımız yüklü su rezervini yeni hatlarla Cennet Tepesi’ndeki 10 bin tonluk depomuza aktarıyoruz. Yeni su rezervlerimiz sayesinde bundan böyle sadece Altınova Mahallemizden gelen suya bağımlı kalmayacağız" dedi.

"Sondaj çalışmalarımız sürüyor"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın göreve gelmesinin ardından, Ayvalık’ta özellikle yaz sezonunda ciddi olarak ortaya çıkan su sıkıntısını çözebilmek için geceli gündüzlü yoğun mesailer harcadıklarını hatırlatan Solmaz, "Ayvalık’ın su ihtiyacı Altınova’daki su kuyularından karşılanıyordu. Ancak artan nüfus ve zaman içinde eskiyen, yıpranan su hatlarının sıklıkla patlaması nedeniyle susuzluk sorunu daha da fazla kendini gösteriyordu. Ancak yaptığımız bu hummalı çalışmaların sonucunda, Altınova’da kuyular bölgesinin dışında yeni bir sondaj bölgesi oluşturduk. Halkımızın "Sokol Kavşağı" olarak hatırladığı mevkide bir vatandaşımızın bize kullanım hakkını hibe olarak verdiği bölgede sondaj açtık" dedi.

"Söz veriyoruz, bu yaz susuzluk yaşanmayacak"

Ayvalık’ın özellikle geçen yaz döneminde yaşadığı susuzluk sorununun, önümüzdeki yaz aylarında yaşanmayacağının altını çizen Ayvalık BASKİ Müdürü Ayfer Solmaz, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Akın’ın halkımıza verdiği sözü bir kez de biz veriyoruz ve bu yaz sezonunda susuzluk yaşanmayacağını buradan bir kez daha ifade ediyoruz" diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?