BIST 100
14.108,46 0,96%
DOLAR
47,2157 0,05%
EURO
53,9271 0,22%
GRAM ALTIN
6.300,94 1,85%
FAİZ
41,93 0,02%
GÜMÜŞ GRAM
91,60 2,63%
BITCOIN
65.712,00 -1,01%
GBP/TRY
63,2159 0,10%
EUR/USD
1,1412 0,12%
BRENT
94,14 3,44%
ÇEYREK ALTIN
10.303,31 1,86%
Balıkesir Açık
Balıkesir hava durumu
34 °
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Balıkesir Barosu Başkanı Erol Kayabay: Kutlayamıyoruz, sesimiz kısılıyor!

Balıkesir Barosu Başkanı Erol Kayabay: Kutlayamıyoruz, sesimiz kısılıyor!

Balıkesir Barosu Başkanı Erol Kayabay, ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, “Günümüzü kutlayamıyoruz çünkü; davaların tarafı gibi görünüp saldırıya uğruyoruz öldürülüyoruz. Günlük siyaset yapanlar tarafından sürekli itibarsızlaştırılmaya çalışıyoruz” dedi.

Balıkesir Barosu Başkanı Erol Kayabay ve meslektaşları ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Kadına şiddete dikkat çekmek için çelengi kadın avukatlar sundu.

Baro Başkanı Kayabay, “Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti, son yıllarda özellikle hukuk ve demokrasi alanında ivme kaybeden bir ülke olmuştur. Hukuka en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde OHAL süreciyle devre dışı bırakılan yasama faaliyeti, rejimin değişmesiyle iyiden iyiye rafa kaldırılmış, nihayetinde bu gidişat hayatımıza yürütmenin, yasama ve yargıya tahakküm ettiği bir sistemi sokmuştur.

Halihazırda ülke, bir gecede alınan kararlarla taraf olduğu uluslararası sözleşmeleri feshedebilen, hukuk fakültelerinin sayısını ortaöğretim kurumları sayısına eşitlemeye doğru giden, bürokrasinin her kademesindeki aktörleri görevlerden alıp yeni görevlendirmeler tayin eden bir hüviyete bürünmüştür.

Nitekim söz konusu tahakküm altındaki yasama erki, yakın geçmişte tarihi bir karara imza atarak avukatlara rağmen Avukatlık Yasası’nda bir dizi değişikliğe gitmiştir. Aslında bir dizi söylemiyle kulağa basit gelen bu değişiklikler, sanki mesleğe vurulmuş bir darbe misali çoklu baronun önünü açarak üniter yapının, delege sistematiğini bozarak demokratik düzenin ayarlarıyla oynamıştır.  Hiç kuşkusuz bu süreç, başkentin girişinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde polis barikatlarında türlü eziyetlerle bekletilen baro başkanlarının onurlu duruşunu tarihe yazacak ve öyle hatırlanacak bir süreç olmuştur.

Öte yandan, siyasetin dilinden düşmeyen reform paketleriyle; iyileştirildiği, hatta çağ atlatıldığı söylenen avukat haklarının neler olduğu mesleğin her bir ferdi tarafından ısrarla merak edilmektedir.

Avukatın bu derece ötekileştirilip, itibarsızlaştırılırken; hukuk sisteminin avukatsız bir adım yol alamadığı başka bir düzen hiç kuşkusuz yoktur. Buna rağmen, ülkemize bundan sonrası için mesleki sorunlarımızın çözümünden önce demokrasi, adalet ve herkes için eşit işleyen bir hukuk diliyoruz” dedi. Mahmut ACARÖZ

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?