
Balıkesir’de motosiklet sürücülerinin park yeri sorunu gün geçtikçe büyüyor. Trafiğe açık ya da kapalı alan fark etmeksizin birçok bölgede motosikletler gelişi güzel ve düzensiz şekilde park ediliyor. Şehir içinde sokaklar, kaldırımlar ve meydanlar motosikletlerle dolarken, yayalar ve araç sürücüleri bu duruma tepki gösteriyor.
Sürücüler Park Alanlarının Yetersizliğinden Şikayetçi
Motosiklet kullanıcıları, şehirde yeterli sayıda motosiklet park alanı bulunmamasından dolayı zor durumda olduklarını belirtiyor. Özellikle kalabalık ve yoğun bölgelerde, motosikletlerin park edecek güvenli alan bulmakta zorlandıkları dile getiriliyor. Bu nedenle sürücüler, zorunlu olarak farklı ve uygun olmayan yerlere motosikletlerini bırakmak zorunda kalıyorlar.
Trafik ve Yayalar İçin Risk Oluşuyor
Düzensiz park edilen motosikletler, hem araç trafiğini hem de yayaların güvenliğini olumsuz etkiliyor. Kaldırımların ve yaya yollarının işgal edilmesi, yayaların yoldan yürümek zorunda kalmasına ve bu durumun kazalara davetiye çıkarmasına neden oluyor. Ayrıca motosikletlerin trafiğe açık yolların kenarlarında gelişigüzel park edilmesi, araçların geçişini engelliyor ve trafik sıkışıklığını artırıyor.
Yetkililerden Çözüm Bekleniyor
Balıkesir’de yaşanan motosiklet park sorununun çözümü için gözler yetkililere çevrildi. Sürücüler, şehir genelinde yeni ve geniş motosiklet park alanlarının oluşturulmasını talep ediyor. Ayrıca denetimlerin artırılması ve kurallara uymayan sürücülere cezai yaptırımlar uygulanması gerektiği ifade ediliyor.
Balıkesir’in şehir içi ulaşımında motosiklet kullanımı giderek artarken, bu artışın altyapı sorunlarını da beraberinde getirdiği görülüyor. Hem sürücülerin hem yayaların can güvenliğini sağlamak ve trafik düzenini korumak için daha etkin çözümlere ihtiyaç var.