BIST 100
13.931,62 -0,85%
DOLAR
48,3153 0,09%
EURO
56,3307 0,62%
GRAM ALTIN
6.944,17 1,95%
BITCOIN
78.424,00 1,33%
FAİZ
39,57 -0,53%
GÜMÜŞ GRAM
102,85 1,38%
GBP/TRY
65,4965 0,54%
EUR/USD
1,1622 0,29%
BRENT PETROL
95,04 0,73%
ÇEYREK ALTIN
11.353,72 1,95%
Balıkesir Açık
Balıkesir hava durumu
30 °

Balıkesir’de Okullar Açılmadan Önce Kritik Toplantı!

Balıkesir’de Okullar Açılmadan Önce Kritik Toplantı! (1)

Balıkesir’de 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim görmesi için alınacak önlemler değerlendirildi. Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıda okul çevrelerinden güvenlik uygulamalarına kadar yeni dönemde yürütülecek çalışmalar ele alındı.

Balıkesir’de yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala okullarda güvenliğin sağlanmasına yönelik hazırlıklar hız kazandı. Öğrencilerin herhangi bir olumsuzluk yaşamadan eğitimlerine devam edebilmesi amacıyla kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Bu kapsamda Balıkesir Öğretmenevinde, 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Tedbirleri Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Ustaoğlu başkanlığında bir araya geldiler

Toplantıya Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlık etti. Toplantıda İl Millî Eğitim Müdürü Selehattin Kal’ın yanı sıra il millî eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri de yer aldı.

Yeni dönemde öğrencilerin eğitim hayatını güvenli şekilde sürdürebilmesi için uygulanacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, okulların açılmasıyla birlikte ortaya çıkabilecek ihtiyaçlar ve mevcut güvenlik uygulamaları da gündeme geldi.

Okul çevreleri için yeni dönem planlaması

Toplantının önemli başlıklarından birini okul ve çevrelerindeki güvenlik çalışmaları oluşturdu.

Öğrencilerin eğitim gördüğü alanların daha güvenli hale getirilmesi amacıyla mevcut uygulamalar değerlendirilirken, yeni eğitim döneminde alınması planlanan tedbirler üzerinde de duruldu.

Okul çevrelerinde öğrencilerin huzurunu etkileyebilecek unsurların önlenmesi ve eğitim ortamlarının güvenliğinin güçlendirilmesi için yürütülecek çalışmaların ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde sürdürülmesi planlanıyor.

Kurumlar arası iş birliği güçlendirilecek

Balıkesir’de öğrencilerin güvenliği için yalnızca okullarda alınacak önlemlerin değil, okul çevresinde yürütülecek çalışmaların da önemli olduğu vurgulandı.

Bu nedenle yeni eğitim öğretim döneminde ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun etkin şekilde sürdürülmesi ve ihtiyaç duyulan alanlarda gerekli çalışmaların zamanında gerçekleştirilmesi değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca eğitim ortamlarının öğrencilerin kendilerini güvende hissedebilecekleri şekilde korunmasının önemine dikkat çekildi.

Öğrencilerin huzuru öncelikli olacak

Yeni dönemde eğitim faaliyetlerinin kesintisiz ve sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi için güvenlik tedbirlerinin titizlikle uygulanması hedefleniyor.

Balıkesir’de binlerce öğrencinin ders başı yapacağı 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde gerçekleştirilen toplantıyla birlikte okul güvenliği konusunda yapılacak çalışmaların yol haritası da ele alınmış oldu.

Yetkililer, öğrencilerin eğitim süreçlerini huzurlu bir ortamda sürdürebilmeleri amacıyla gerekli tedbirlerin ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde uygulanacağını değerlendirdi.

Yeni eğitim öğretim döneminde öğrenci güvenliği, okul huzuru ve güvenli eğitim ortamının oluşturulması, Balıkesir’de yürütülecek çalışmaların öncelikli başlıkları arasında yer alacak.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?