
Balıkesir iş dünyasının nabzını tutan Balıkesir Ticaret Borsası (BTB), geleneksel iftar organizasyonuyla şehrin tüm dinamiklerini aynı sofrada bir araya getirdi. Balıkesir Öğretmenevi’nde düzenlenen geniş katılımlı program, sadece bir iftar yemeği değil, aynı zamanda şehrin geleceği için bir vizyon buluşmasına dönüştü.
Protokol ve İş Dünyası Tam Kadro Katıldı
Gecenin ev sahibi Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetin ve borsa yönetimi, davetlileri kapıda karşılayarak geleneksel Türk misafirperverliğini sergiledi. Şehrin yönetim kademesi, siyaset ve akademi dünyasının yoğun ilgi gösterdiği programa katılım oldukça yüksekti.
Katılımcı Listesi Göz Doldurdu
İftar sofrasına; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, milletvekilleri Haydar Altıntaş, İsmail Ok ve Ekrem Gökay Yüksel, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın ve İl Jandarma Komutanı Murat Özer gibi isimler eşlik etti. Ayrıca çok sayıda STK temsilcisi, oda başkanları ve borsa üyeleri de bu özel gecede yerini aldı.
Mehmet Çetin: “Balıkesir Ürettikçe Büyüyen Bir Aile”
Dualar eşliğinde açılan oruçların ardından kürsüye çıkan BTB Başkanı Mehmet Çetin, konuşmasında Balıkesir’in ekonomik potansiyeline ve toplumsal dayanışmaya dikkat çekti. Ramazan ayının birleştirici gücüne vurgu yapan Çetin, şu mesajları verdi:
"Bizler sadece ticaret yapan bir kurum değil; tarımıyla, hayvancılığıyla ve sanayisiyle üreten dev bir aileyiz. Bugün burada oluşan bu güçlü tablo, Balıkesir’in kalkınma yolundaki kararlılığının en büyük teminatıdır. Hedefimiz, el birliğiyle bu bereketi daim kılmak ve şehrimizi hak ettiği zirveye taşımaktır."
Vali Ustaoğlu’ndan Dayanışma Vurgusu
Programda söz alan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, iftar sofralarının kardeşlik bağlarını pekiştirdiğini ifade etti. Balıkesir’deki uyum ve çalışma kültüründen duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ustaoğlu, başarılı organizasyon dolayısıyla Ticaret Borsası yönetimine teşekkürlerini iletti.
Şehrin Geleceği Bu Sofrada Konuşuldu
Samimi bir atmosferde gerçekleşen program, iftar sonrası yapılan sohbetlerle devam etti. Balıkesir’in üretim gücü ve yerel projelerin de gündeme geldiği gece, katılımcıların hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi. Bu buluşma, Balıkesir’deki kurumlar arası koordinasyonun ve dayanışma ruhunun ne denli güçlü olduğunu bir kez daha kanıtladı.

