BAÜN Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Bölge Hayvancılığına Güç Katmaya Devam Ediyor
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), çeşitli alanlarda gerçekleştirdiği çalışmalarla değer üretimini sürdürüyor. BAÜN Veteriner Fakültesi, eğitim ve akademik faaliyetlerinin yanı sıra hayvan sağlığına verdiği önemle de dikkat çekiyor. 2024 yılı itibarıyla, BAÜN Veteriner Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Hastanesi, 1976 hasta hayvana sağlık hizmeti sunarak bölge hayvancılığına büyük katkı sağladı.
Çeşitli Hayvan Türlerine Kapsamlı Sağlık Hizmeti
BAÜN Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, başta kedi ve köpek olmak üzere, çiftlik hayvanları, egzotik ve yaban hayvanlarına yönelik sağlık hizmetleri sunuyor. Bulaşıcı, öldürücü, viral ve bakteriyel hastalıklara karşı titizlikle yürütülen tedavi protokolleri sayesinde hayvanlar sağlıklarına kavuşuyor. Ayrıca, aşılama ve koruyucu hekimlik hizmetleri kapsamında paraziter ve zoonoz hastalıklarla da mücadeleye devam ediliyor.
2024 Yılında Yaklaşık 2000 Hayvana Hizmet Verildi
2024 yılında, Hayvan Hastanesi’ne başvuruda bulunan hasta sayısı her geçen yıl artarken, 2024’ün ilk 6 ayında 980, ikinci altı ayında ise 996 hasta kabul edilerek toplamda 2000 hayvana muayene, teşhis, tedavi ve ameliyat hizmeti verildi. Hayvan hastanesinde, yaklaşık 774 kedi, 854 köpek, 150 sığır, 102 koyun, 9 keçi, 5 deve, 6 at, 67 kanatlı hayvan ve 9 egzotik türdeki hayvan tedavi edildi.
Farklı Bölgelerden Başvurular Alınıyor
Hayvan Hastanesi hakkında bilgi veren BAÜN Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nevzat Saat, hastaneye yalnızca Balıkesir’den değil, çevre illerden de başvurular alındığını belirtti. “Güncel tanı ve tedavi yöntemlerinin uygulandığı hastanemizde gerçekleştirilen operasyonlar ve müdahalelerle hayvanlar sağlıklarına kavuşuyor. Ayrıca, rutin basit operasyonların yanı sıra, uzmanlık gerektiren cerrahi operasyonlar da başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir” dedi.
Hayvan Hastanesi Kadrosu Güçleniyor
Hayvan Hastanesi, yeni açılan Yabani Hayvan Hastalıkları Anabilim Dalı ve yeni atanan öğretim üyeleriyle hizmet yelpazesini genişletiyor. Ayrıca, Hayvan Hastanesi bünyesinde Acil Klinik kurulumu için çalışmalar hızla devam ediyor. Doç. Dr. Nevzat Saat, “Hayvan hastalarımıza gerekli tüm hizmetleri sunarak, bölgemizdeki hayvancılıkla ilgili sorunları en iyi şekilde çözmeyi hedefliyoruz” dedi.