BIST 100
14.121,78 0,78%
DOLAR
48,4332 -0,01%
EURO
56,3330 0,14%
GRAM ALTIN
6.869,54 -0,42%
BITCOIN
79.517,00 -0,50%
FAİZ
39,57 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
102,62 -0,50%
GBP/TRY
65,6066 0,19%
EUR/USD
1,1623 0,08%
BRENT PETROL
95,32 0,85%
ÇEYREK ALTIN
11.231,70 -0,42%
Balıkesir Açık
Balıkesir hava durumu
28 °
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Çanakkale Boğazı’nda Atılan Kulaçlar Üniversite Öğrencilerinin Geleceğine Umut Oldu

Çanakkale Boğazı’nda Atılan Kulaçlar Üniversite Öğrencilerinin Geleceğine Umut Oldu

Çanakkale Boğazı’nda Atılan Kulaçlar Üniversite Öğrencilerinin Geleceğine Umut Oldu (1)

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gerçekleştirilen 39. Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı, bu kez eğitim için atılan kulaçlara sahne oldu. Türk Eğitim Vakfı’nın “Hareketle Değiştir” kampanyasına destek veren 25 yüzücü, yaklaşık 5 üniversite öğrencisinin eğitimine katkı sağlayacak bir dayanışmaya imza attı.

Türk Eğitim Vakfı (TEV), eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla yürüttüğü çalışmalarına sporun birleştirici gücünü de dahil ediyor. Bu kapsamda 39. Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı, gençlerin eğitim hayatına destek olmak isteyen yüzücülerin anlamlı bir dayanışmasına sahne oldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda düzenlenen yarışta 25 yüzücü, Çanakkale Boğazı'nda yalnızca sportif bir mücadele vermekle kalmadı, attıkları kulaçları eğitim desteğine dönüştürdü. Yüzücüler, yarış öncesinde TEV bünyesinde kendi bireysel bağış kampanyalarını oluşturarak eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmak isteyen bağışçıları da kampanyaya dahil etti.

Gerçekleştirilen kampanyalar sonucunda toplanan desteklerin, yaklaşık 5 üniversite öğrencisinin eğitim yolculuğuna katkı sağlaması hedefleniyor.

Çanakkale Boğazı’nda Eğitim İçin Kulaç Attılar

Yarışa katılanlar arasında TEV Üstün Başarı Bursu mezunu ve TEV İnanç Lisesi mezunu Behzat Ergun ile Dardanos Yüzme Kulübü'nün 25 yüzücüsü de yer aldı.

Sporu sosyal faydayla buluşturan etkinlikte yüzücüler, kendi oluşturdukları bağış kampanyaları aracılığıyla eğitim desteği için çağrıda bulundu. Böylece Çanakkale Boğazı'nda verilen mücadele, üniversite öğrencilerinin eğitim hayatına katkı sağlayacak bir sosyal sorumluluk hareketine dönüştü.

TEV'in “Hareketle Değiştir” kampanyası kapsamında gerçekleştirilen çalışma, sporun yalnızca fiziksel bir aktivite olmadığını, aynı zamanda toplumsal dayanışma için de güçlü bir araç olabileceğini ortaya koydu.

TEV Mezunu Bu Kez Destek Veren Tarafta Yer Aldı

Kampanyanın dikkat çeken isimlerinden biri de TEV bursuyla eğitim hayatını sürdüren ve daha sonra mezun olan Behzat Ergun oldu.

Geçmişte TEV bursiyeri olarak destek alan Ergun, bu kez başka öğrencilerin eğitim yolculuğuna katkı sağlamak amacıyla harekete geçti. TEV bünyesinde kendi bağış kampanyasını oluşturan Ergun, Çanakkale Boğazı'nı yüzerek kampanyaya destek verdi.

Ergun'un hikayesi, eğitim desteğinin yıllar içerisinde nasıl bir dayanışma zincirine dönüşebileceğini de gösterdi. Bir dönem bursiyer olarak bu destekten yararlanan Ergun, bugün aynı dayanışmanın başka öğrenciler için devam etmesine katkı sunuyor.

Yüzmek ile Eğitim Yolculuğu Arasında Anlamlı Bağ

Açık suda yüzmenin zorlukları ile eğitim hayatındaki mücadele arasında bağlantı kuran Ergun, her iki yolculukta da kararlılık ve değişen koşullara uyum sağlamanın önemli olduğunu vurguluyor.

Çanakkale Boğazı'nda yüzerken karşılaşılan akıntı, değişen şartlar ve zaman zaman hedefin görüş alanından çıkması, eğitim hayatındaki zorluklarla benzerlik taşıyor. Yüzücüler gibi öğrencilerin de hedeflerine ulaşabilmek için karşılarına çıkan engellere rağmen ilerlemeye devam etmeleri gerekiyor.

Bu düşünceden hareketle atılan her kulaç, yalnızca yarışın bir parçası olmakla kalmadı; aynı zamanda gençlerin geleceğine yönelik bir desteğe dönüştü.

“Hareketle Değiştir” ile Spor Eğitime Dönüşüyor

TEV tarafından hayata geçirilen “Hareketle Değiştir” kampanyası, farklı spor aktivitelerini eğitim desteğiyle buluşturuyor. Kampanyaya katılan kişiler, koşu, yüzme ve benzeri sportif etkinlikler öncesinde kendi bağış kampanyalarını oluşturarak gerçekleştirdikleri aktiviteleri öğrencilerin eğitimine katkıya dönüştürebiliyor.

Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı da bu anlayışın dikkat çeken örneklerinden biri oldu. Yarışa katılan 25 yüzücünün oluşturduğu kampanyalar aracılığıyla eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunulurken, bağışların kampanya bağlantıları üzerinden devam ettiği belirtildi.

TEV’den Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Uzun Soluklu Çalışma

1967 yılında eğitim gönüllüsü 205 kişinin öncülüğünde kurulan Türk Eğitim Vakfı, kuruluşundan bu yana maddi imkanları sınırlı ancak başarılı öğrencilerin eğitim hayatına destek olmayı sürdürüyor.

Vakıf, bugüne kadar yurt içinde 340 bini aşkın burs imkanı sağlarken, yurt dışında da yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye burs desteği sundu. TEV ayrıca Türkiye genelinde eğitim alanındaki çalışmalarını eğitim tesisleri ve öğrenci yurtları gibi farklı projelerle sürdürüyor.

Vakfın çalışmalarında temel amaçlardan biri, gençlerin nitelikli eğitime ulaşmasını desteklemek ve sahip oldukları potansiyeli ortaya çıkarabilmelerine katkı sağlamak.

Çanakkale Boğazı'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda atılan 25 yüzücünün kulaçları da bu uzun soluklu eğitim dayanışmasının bir parçası oldu. Spor, dayanışma ve eğitimin bir araya geldiği kampanya sayesinde gençlerin geleceğine destek sağlandı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?