
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bitki örtüsü, oksijeni ile Balıkesirlilerin vazgeçilmez tabiat parkı Değirmen Boğazı’na doğal dokunuş ile aslını koruyarak sahip çıkacaklarını söyledi. Yılmaz, “Değirmen Boğazı engellilerin, çocukların, ailelerin daha rahat spor, piknik yapıp kaliteli zaman geçireceği bir yer olacak” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 52’den fazla ağaç türünü bünyesinde barındıran Değirmen Boğazı Tabiat Parkı'nın doğal dokusunu bozmadan boğazın ıslahından çevre temizliğine, aydınlatmasından tahrip olmuş piknik masalarının yenilenmesine kadar en ince detaylarıyla rahat ve güvenli bir şekilde hazırlayarak vatandaşların kullanımına sunacak.
Yapılması planlanan çalışmalarla aydınlatma eksikliğinden kaynaklanan güvenlik sorunlarının çözülmesi, alanın engelli vatandaşlar için ulaşılabilir ve erişilebilir hale getirilmesi, ziyaretçilerin taleplerinin yeterli düzeyde karşılanması hedefleniyor.
ISLAH ÇALIŞMASI BAŞLADI
Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri tarafından ıslah çalışmalarının başlatıldığı Değirmen Boğazı'nda ekibiyle birlikte inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Değirmen Boğazı Tabiat Parkı'nda yapılması planlanan her çalışmanın doğal dokuyu bozmayacak şekilde korumaya yönelik çalışmalar olacağını vurguladı.
“KORUNACAK, ASLI MUHAFAZA EDİLECEK”
“Değirmen Boğazı, üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir yer” diyen Yılmaz “Çalışmalarımızın tamamı boğaza gelen vatandaşlarımızın; aydınlatma, çevre temizliği, tuvaletlerin temizliği, mescit gibi ihtiyaç ve beklentilerini karşılamanın yanı sıra; boğazı ve çevresini korumaya, aslını muhafaza etmeye yönelik olacak” dedi.
“EN İYİ PROJE DOĞAYI KORUMAKTIR”
Değirmen Boğazı'nda yapılacak en önemli işin doğal dokuyu korumak olduğunu vurgulayan Yücel Yılmaz, “Zaten burası öyle güzel bir yer, öyle güzel bir doğa ki bunu korumaktan başka yapılabilecek daha iyi bir çalışma, daha iyi bir proje yok” diye konuştu.
Yılmaz, Değirmen Boğazı’na yapılacak olan; bakım, onarım ve temizlik çalışmalarının rutin hale getirileceğini de ifade etti. Mahmut ACARÖZ