BIST 100
11.083,52 0,09%
DOLAR
42,1983 0,21%
EURO
48,7389 0,17%
GRAM ALTIN
5.436,55 0,88%
FAİZ
39,89 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
66,11 1,65%
BITCOIN
101.940,00 0,85%
GBP/TRY
55,3754 -0,04%
EUR/USD
1,1534 -0,11%
BRENT
64,07 1,09%
ÇEYREK ALTIN
8.888,76 0,88%
Balıkesir Sisli
Balıkesir hava durumu
15 °
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • “DSİ’nin çok geniş bir hizmet alanı ve hizmet yelpazesi var”

“DSİ’nin çok geniş bir hizmet alanı ve hizmet yelpazesi var”

ÖZEL HABER - Tes-İş Balıkesir Şube Başkanı İsmail Ulutaş, şubeye bağlı işyerleri, üyelerle ilişkiler, görevleri gereği elektrik kesmeye giden üyelerin karşılaştıkları sorunları anlattı. Tes-İş Sendikası Balıkesir Şubesinin, Balıkesir ve Çanakkale illeri kapsamında yer alan elektrik üretim santralleri, elektrik dağıtım sektörü, Devlet Su İşleri ve Sulama Birliklerini içine alan geniş bir alanda örgütlü olduğunu belirten Ulutaş, “Balıkesir ve Çanakkale illerinin tüm ilçelerinde üyelerimiz mevcut” dedi.

Enerjinin önemi ile ilgili herkesin farkında olduğunu, bu zamanda bir saat dahi elektriksiz kalmaya kimsenin tahammülünün olmadığını belirten Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Balıkesir Şube Başkanı İsmail Ulutaş, “Bunun için elektrik üretimi çok önemlidir, olmazsa olmazdır. Yazın sıcağında, kışın soğuğunda elektriksiz kalmayalım diye mücadele eden görünmez kahramanlar olan enerji çalışanlarımızı unutmayalım” diye konuştu.

“DSİ SUYU ÜRETEN, SULAMA BİRLİKLERİ DE DAĞITANDIR”

DSİ ve Sulama Birliklerinin suyun üretim ve dağıtım şirketleri olarak düşünebileceğini anlatan Ulutaş, “DSİ suyu üreten sulama birlikleri de dağıtandır” dedi.

“GIDANIN ÖNEMİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Gıdanın öneminin her geçen gün arttığı günümüzde gıda üretimimin olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Ulutaş, “Sulama Birlikleri çiftçilerimize suyu sağlayan bu vesileyle gıdanın üretiminde yer alan görünmez güçtür. Yediğimiz her lokmada onların alın teri vardır” diye konuştu.

“DSİ’NİN ÇOK GENİŞ BİR HİZMET ALANI VAR”

Açıklamasında DSİ’nin çok geniş bir hizmet alanı ve hizmet yelpazesi olduğunu vurgulayan Ulutaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Suyun barajlar ve göletler vasıtasıyla stoklanması yer altı sularının yeryüzüyle buluşturulması, dere yataklarının ıslahı, taşkın ve sellerin önlenmesi yanında doğal afetlerde yurdumuzun her noktasında, sınırlarımızın ötesinde Mehmetçiğimizin yanında yer alarak görev yapmaktadır. Yakın geçmişte DSİ personelimiz Cihan Gökkaya bu uğurda görevini yaparken, hain bir saldırıcı sonucu şehit düşmüştür, bu vesileyle kendisini de anmış bulunuyoruz, ruhu şad mekanı cennet olsun. Yakın zamanda Marmaris yangınında ve Kastamonu sel felaketinde 25. Bölge Müdürlüğü olarak Balıkesir DSİ, afet alanlarında afete karşı mücadelenin içinde yer aldı. Bu konuda DSİ 25. Bölge Müdürümüz Nazmi Koçak’a özverili çalışmasından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.”

“DSİ’YE YETERİNCE SAHİP ÇIKILAMADI”

DSİ 25. Bölge Müdürlüğünün, Balıkesir ve Çanakkale illeri için çok önemli bir kurum olduğunun altını çizen İsmail Ulutaş, “Ama maalesef bu önem yeterince anlaşılmadı ve DSİ’ye yeterince sahip çıkılamadı. Bu vesileyle Balıkesir ve Çanakkale siyasilerini, bürokratlarını, herkesi ve her kesimi DSİ’ye sahip çıkmaya, çalışan sayısını arttırmak, makine parkını güçlendirmek için çalışmalar yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.

“EN ÖNEMLİ KONU EKONOMİ VE İŞSİZLİK”

Gündeme dair en önemli konunun ekonomi ve işsizlik olduğunu vurgulayan Ulutaş, “Fiyatların ani yükselişi ücretleri ani bir şekilde eriterek alım gücünü düşürmüş çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu düşürmüştür. Kamuda çalışan üyelerimiz hükümetimizin kararlı tavrı sayesinde bir nebze de olsa bu süreci daha az hasarla atlatmış durumdadır, özel sektörde çalışan üyelerimiz için de muhataplarımızı masaya davet ederek ücretlerde iyileştirmeler talep ediyoruz. Bu konuda 23 Haziran tarihinde yapmış olduğumuz Tes-İş Başkanlar Kurulunda da net bir duruş sergilemiş ve sonuç bilgisine eklenmiştir. Sendikamız 2022 yılı için geçerli asgari ücretin açıklandığı 16 Aralık 2021 tarihinden bir gün sonra üyelerimizin ücretlerinin revize edilmesi için tüm işyerlerimize iyileştirme protokolü imzalanması çağrısında bulunmuştur.

Çağrımıza olumlu yanıt veren birçok işveren ile iyileştirme protokolleri imzalanmıştır. Ancak, artan enflasyon, asgari ücrete yapılacak yeni artışların yanı sıra gelişmelere göre yeni protokol ve ücret düzenlemelerinde zorunlu kılmaktadır.

Başkanlar kurulumuz çağrımıza henüz olumlu yanıt vermeyen işyerlerimize yaptığımız çağrıları yinelemektedir. Başkanlar Kurulumuz DSİ’de geçici statüde ve asıl işlerde çalışan işçiler ile TEİAŞ, EÜAŞ ve sulama birliklerinde henüz kadro almamış asıl işleri yapan taşeron işçilerin daimi işçi kadrosuna alınması talebini yinelemektedir. Başkanlar Kurulumuz, kararlarına karşı hiçbir itiraz merci olmayan ve ücretlerin enflasyon karşısında erimesine neden olan, özgür toplu pazarlık hakkını tahrip eden yüksek hakem kurulunun adaletsiz kararlarını ve yapısını sürekli olarak sendikal hareketin öncelikli gündem maddeleri arasında tutma kararı almıştır” dedi. Cengiz GÜNER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?