Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :

Erkan Alkan aşılama çalışmalarına katıldı

Erkan Alkan aşılama çalışmalarına katıldı

İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvan hastalıklarının kontrol altına alınabilmesi, eradikasyonun sağlanması ve diğer bulaşıcı hastalıklarla etkin mücadele sağlanması amacıyla başlatılan 2023 Sonbahar Dönemi Şap Hastalığı Aşılama çalışmalarına katıldı.

Altıeylül Küçükbostancı kırsal mahallesinde yürütülen aşılama çalışmalarına katılan İl Müdürü Alkan “Hastalığın hayvanlar üzerindeki etkisini azaltmak, yayılımını engellemek amacıyla dezenfeksiyon ve aşılama çalışmaları İl Müdürlüğü ile İlçe Müdürlüklerimizin teknik personelleri tarafından yapılıyor. Hastalıklardan korunma başta olmak üzere hayvanların sevklerine izin verilebilmesi ve buzağı desteklemesinden de faydalanabilmesi için üreticilerimizin Şap aşılamasını yaptırmaları gerekmektedir” dedi.

Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadelede yapılan aşılama programına Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüdayi Tanrıkulu, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Abdulkadir Şahin, İlçe Müdürü Cemal Günaydın, teknik personel ve üreticiler katıldı. Fatma Uysal

Kaynak : Fatma Uysal

YORUM YAP