Eyüp Mumcular, Çağdaş Demokrat Grup’tan Ayrıldığını Duyurdu

Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (SMMMO) 25 Mayıs’ta yapılacak 25. Olağan Seçimli Genel Kurul öncesinde dikkat çeken bir ayrılık yaşandı. Çağdaş Demokrat Grup’un kurucularından SMMM Eyüp Mumcular, gruptan istifa ettiğini açıkladı.
Mumcular, “Saygıdeğer meslektaşlarım; meslek yasamızın yayınlandığı 1989 yılından bu yana rahmetli Ufuk Çetin ağabeyle olan özel dostluğum ve Çağdaş Demokrat Anlayışın kuruluşu aşamasındaki ilkelerine duyduğum saygı ve güven nedeniyle bugüne kadar Çağdaş Demokrat Grubun bir üyesi olmanın şerefini taşıdım ve sorumluluğunu yerine getirdim.
Grup içerisinde siyasi duruşum nedeniyle davam, ben ve arkadaşlarım her dönem bazı arkadaşlarca istenmeyenler ilan edilmemize daha da ötesi hiç utanmadan ‘yazılı olarak bile pazarlık konusu yapılmaya varacak kadar rencide edilmemize rağmen’ (yazılı belgeyi hala saklarım imzası olanlar ve onaylayanlarla ahiret de helalleşeceğiz). Grubumuzun kuruluşundan bugüne ahirete irtihal etmiş saydığım sevdiğim meslek büyüklerimizin huzurunda attığım imzaya verdiğim söze sadık kaldım.
“İLKE DİYE BİR ŞEY KALMADIĞINI GÖRDÜM”
Ancak; ilkesizliğin akıl tutulmasına neden olacak boyutlara ulaştığı, kendi kurduğu grubu bile düşünmeden büyük bir rahatlıkla desteklemeyip diğer gruplara destek mesajları açıklayacak kadar komik duruma düşen meslek mensuplarının ortaya çıktığı bu dönemde ilke diye bir şeyin artık grupta kalmadığına olan gözlemim/inancım ve meslek mücadelesi konusunda gerek iller gerekse Türkiye’miz ölçeğinde yıllardır iktidar da olmamıza rağmen bir türlü başarılı olamamız meslektaşlarımızı angaryalar ve ağır iş yükü altında ezdirip mesleğimizi itibarsızlaştırdığımız, hak ettiğimiz ücretlerin bile arkasında duramadığımız haksız rekabet konusunda suskun kalındığı ve özellikle yöneticilerimizin topyekun başarısız olduğunun da apaçık ortada olduğu bugünler nedeniyle istifa etme ahlaki olgunluğunu göstermesi gerekenlere de bir mesaj verebilmek adına mensubu olduğum Çağdaş Demokrat Grup’tan üzülerek ayrıldığımı ifade ediyorum.
Bu güne kadar birlikte olmaktan onur duyduğum Uğur Fiskeci ve Mustafa Yılmaz arkadaşlarım başta olmak üzere yıllardır birlikte omuz omuza mücadele ettiğimiz grup üyesi yakın dostlarımdan da haklarını helal etmelerini istirham ediyorum. İktidar olanların başarısızlığın faturasını da istifa etme erdemini göstererek ödedikleri ve ilkeli, liyakat, sadakat, samimiyet sahibi meslektaşlarımızın göreve gelerek, mesleğimizi hak ettiği yerlere taşıdığı günlerde görüşebilmek umuduyla saygılar sunar, kolaylıklar dilerim” dedi.