
Balıkesir'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte şehir sakinleri kendilerini sokaklara attı. Termometrelerin 20 dereceyi gösterdiği bu güzel günde, Balıkesirliler açık havanın tadını çıkardı. Özellikle Paşa Camii'nin çevresinde bulunan alan, insanların buluşup temiz hava almasına olanak sağladı.
Güneşin ılık ışıkları altında, çocuklar koşup oyunlar oynarken, yetişkinler bir araya gelerek sohbet etti. Bazıları kitaplarını alıp parklara gitti, bazıları ise bisikletleriyle şehri tur attı. Yerel esnaf da bu hareketliliği fırsat bilerek dükkanlarını açık tuttu ve dışarıda olan müşterilere hizmet verdi.
Sıcak hava, sokaklara canlılık ve neşe getirirken, vatandaşlar kışın donmuş sokaklardan uzaklaşmanın keyfini çıkardı. Bu tablo, şehirdeki insanların doğayla iç içe olma isteğini ve birlikte vakit geçirme arzusunu yansıtıyordu. Balıkesir'in güzelliklerinden biri olan açık hava yaşamı, bu güzel günlerde bir kez daha ön plana çıktı.