Yayınlanma Tarihi :

Gürespor, Yalova’da kazandı

Gürespor, Yalova’da kazandı

Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 13. Hafta mücadelesinde konuk olduğu HDI Sigorta Yalova VIP’i 64-83 yenmeyi başardı. İkinci periyot haricinde üstünlüğünü rakibine kabul ettirmekte zorlanmayan Körfezin Melekleri’nde 7’de 7 isabetli üçlüğe imza atarak en skorer isim olan Gizem Kumandanoğlu, galibiyette önemli rol oynadı.

Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanan müsabakanın başında oyunun kontrolünü eline alarak, rakibine sadece 9 sayı izni veren Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, ilk çeyreği 9-21 önde tamamladı.

İkinci periyota daha iyi başlayan HDI Sigorta Yalova VIP, isabetli şut yüzdesini artırdığı gibi, Körfezin Melekleri’nin hücum organizasyonlarını da sekteye uğrattı. Ev sahibi ekibin 24-18 üstünlük kurduğu periyotun ardından soyunma odasına 33-39 öne giden taraf Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor oldu.

Üçüncü periyot ile birlikte maçın başındaki havasına geri dönen Balıkesir temsilcisi, son çeyreğe 48-61 öne girdi.

Final periyotunda da sonuç aldığı hücum organizasyonu istikrarını koruyan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, 16-22’lik periyot skorunun ardından salondan 64-83 galip ayrıldı.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER:

Yalova deplasmanında yedide yedi isabetli üçlüğe imza atan Gizem Kumandanoğlu; 23 sayı, 5 ribaund ve 6 asistle tamamladığı maçta alınan galibiyetin başmimarı olurken, Zakyia Jaloise Weathersby de; 21 sayı, 12 ribaund ve 1 asist performansı ortaya koydu.

HDI Sigorta Yalova VIP’de ise Miray Uzunoğlu; 26 sayı, 3 ribaund ve 3 asist, Başak Altunbey ise, 20 sayı ve 6 ribaund ile mücadele etti. İrfan DUROĞLU

Kaynak : İrfan Duroğlu

YORUM YAP