BIST 100
10.924,53 -1,34%
DOLAR
42,2296 0,04%
EURO
48,7982 -0,20%
GRAM ALTIN
5.433,86 0,00%
FAİZ
39,87 -0,05%
GÜMÜŞ GRAM
65,71 -0,01%
BITCOIN
104.372,00 -0,13%
GBP/TRY
55,5489 -0,14%
EUR/USD
1,1556 -0,09%
BRENT
63,63 0,39%
ÇEYREK ALTIN
8.884,36 0,00%
Balıkesir Açık
Balıkesir hava durumu
10 °

İş dünyasından ekonomiye tam destek

Ak Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıda Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, BAGİAD, BASİAD, MÜSİAD başta olmak üzere iş dünyasının tüm temsilcileri Türk ekonomisine karşı başlatılan savaşta devletin yanında oldukları mesajını  verdi.

Balıkesir iş dünyası, ekonomiye karşı ABD’nin başlattığı savaşta devletin yanında olduğunu açıkladı. Ak Parti İl başkanlığının düzenlediği toplantıda Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, BAGİAD, BASİAD, MÜSİAD başta olmak üzere iş dünyasının tüm temsilcileri, üretmeye devam edip bu zor günlerde devletin yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Otel Basri’de düzenlenen ve Ak Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda Ak Parti Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Büyükşehir Belediye Başkanı  Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Sanayi Odası Başkan Vekili Sinan Yırcalı, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, BAGİAD Başkan Emrah Bilcanlı, Ticaret Odası Meclis Başkanı Okan Telaşeli, TÜMSİAD Şube Başkanı Eşref Koçak ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

DEMİRASLAN: BAŞARAMADILAR, BAŞARAMAYACAKLAR

Ak Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, “Malumunuz, döviz, faiz ve rant lobisi, Türkiye’deki ekonomik büyümeyi durdurup, kriz çıkarmak için topyekun bir saldırı başlatmıştır. 15 Temmuz’da gazi meclisimizin, savaş uçaklarıyla bombalanması neyse, bugün ekonomimizin kur faiz sarmalıyla kuşatılması da odur. Darbecilere teslim olmadığımız, çıplak ellerimizle tankların karşısına dikildiğimiz gibi, ekonomi terörü yaratanlara da teslim olmayıp, varımızla yoğumuzla mücadele edeceğiz. Döviz kuruna, faizlere bakıp el ovuşturanlar, hiç boşuna heveslenmesin. Aziz Türk milletinin sırtından kazanamayacak, bu millete diz çöktürtemeyeceklerdir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, ülkemizde milli bir mücadele başlamıştır. Alaca Mescit toplantılarıyla ülkenin bağımsızlık ateşini yakan, Balıkesirliler, bu mücadeleyi çok iyi bilirler. Buradaki tabloyu görünce Balıkesirlilerin, Türkiye’nin yeni milli mücadelesinde, gereken sorumluluğu alacağına, olan inancım bir kat daha artmıştır. Milli Mücadele döneminde emperyalist güçlere, 15 Temmuz gecesi milli iradeye darbe vurmaya kalkışanlara, Balıkesirliler meydanları doldurarak gereken cevabı vermişti.

Döviz kuruyla ekonomik savaş başlatan hainler, topraklarında,18 yaşında Amerikan mandasına karşı çıkan Savaştepeli Tıbbiyeli Hikmet’i, daha yirmisinde şehadete yürüyen Makbule Efe’yi, Kurtuluş Savaşı kahramanı Koca Seyit’i yetiştiren, bu toprağın insanlarının ya istiklal ya şehadet dediğini bir türlü anlayamamışlardır. Paşa Camii kubbelerinin kurşunlarını söküp, cephane yapan ecdadın torunları bugün, döviz ve altınlarını bozdurarak ekonomik savaştaki yerlerini almışlardır. Döviz, faiz ve rant lobisine boyun eğmeyeceğimizi, dost düşman herkes bilsin. Daha önce denediler, başaramadılar. Bundan sonrada başaramayacaklar” dedi.

ÇELİK : TESLİM OLMAYACAĞIZ

Ak Parti Milletvekili Adil Çelik ise; “Bu topraklarda bağımsız olarak bu topraklarda varb olmaya devam etmek istiyorsak bize saldırmaya devam edecekler. Biz Kurtuluş Savaşı mücadelesini niye verdik ? Onlara teslim olmayacağız. Söz konusu Balıkesir, vatansa gerisi teferruattır diyen tüm iş adamlarına teşekkür ediyorum. Ekonomik tedbirlere döviz yeniden normale dönecektir. Türkiye’nin gecelik yüzde 2000 faiz yaşadığı dönemlere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu sıkıntılar geçecek. İş dünyasının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ak Parti Milletvekili Belgin Uygur da; “Türk milleti yüz yıllardır çeşitli oyunlar ve kumpaslarla karşı karşıya kaldı. 16 yıllık Ak Parti iktidarında da böyle oldu. 15 Temmuz darbe girişiminde Türk Milleti devletinin yanında yer aldı. Bu diz çöktürme girişimi karşısında Türk milleti diz çökmeyecek” diye konuştu.

KAFAOĞLU : YERLİ VE MİLLİ İŞ MAKİNELERİ KULLANACAĞIZ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Marmara Belediyeler Birliği Encümen toplantısını Balıkesir’de yaptık. Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’de karar aldık, yerli ve milli sanayiyi destekleme adına karar aldık. Birliğe bağlı 190 belediyede yerli ve milli iş makinelerinin kullanılması için tavsiye kararı aldık, tüm belediyelere resmi yazı göndereceğiz. İş adamlarımızın ülkemize karşı ekonomimize karşı yapılan saldırıda tek yumruk olması önemli. Biz millet olarak nice badireleri atlattık. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı’nda zaferler yazdık, 15 Temmuz’da tanklara, uçaklara karşı durdu. Şimdi de ekonomimize saldırı yapıyorlar. Bir ve beraber olarak bunu da aşacağız” dedi.

TİCARET ODASI BAŞKANI KULA: HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, “Bu dalgalanma karşısında en önemli olan iş dünyasının panik yapmaması. Biz ülke olarak millet olarak bir çok kriz atlattık. Bu günleri de birlik ve beraberliğimizle aşacağız.  Dün ben Ankara’daydım Marmara bölgesi Oda ve Borsa Başkanlarımızın değerlendirme toplantısı vardı toplantıya Sanayi ve Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan hanımefendi de katıldı. Geçen haftadan bu yana gelen dalgalanma ile birlikte pazartesi günü sabahtan itibaren BDDK ve ekonomi Bakanımız Berat Albayrak’ın açıklamaları ile birlikte döviz regülesine girmeye başladı. Bizler hep birlikte olduğumuz sürece bugünleri aşacağız.  Burası Kuva-yi Milliye şehri, şehir olarak ve ülke olarak bunun üstesinden geleceğiz.  Bizler 15 Temmuz’u atlattıktan sonra ertesi gün dükkanımızı açan kişileriz.  Bugün sıkıntılı günler geçiriyoruz ama el ele aşacağız” dedi.

TİCARET BORSASI BAŞKANI FARUK KULA: DEVLETE DESTEK OLMA VAKTİ

Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, “Son zamanlarda ülkemizin siyasi ekonomik saldırıya maruz kaldığı malumunuzdur. Ancak Türk ekonomisi ve bankacılık sistemi sağlam temellere oturmakta olup her türlü krize göğüs gerecek güce sahiptir. Hükümetimizin ve Merkez Bankası’nın aldığı tedbirlerle taşlar yerine oturacaktır. Panik havası yaratıp ülkemizin içinde bulunduğu durumdan pay çıkarmaya çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Herkesin sükunet içerisinde devletimize destek olma vaktidir. Bu ekonomik savaşlar millet olarak bir ve beraber olduğumuz sürece galip geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Biz Ticaret Borsası olarak devletimize her türlü desteği vermeye hazırız.  Bu ülke 70 cente muhtaç hale de geldi ama bunları da aştı yoluna devam etti. Önemli olan bizim iş dünyası, siyaseti, esnafı, memur el ele olmamız önemli. Bugünler de geçecek.  Hayat normale dönecek, biz inancımızla bu işin üstesinden geliriz.  Biz OSB yönetimi olarak son centine kadar dolarımızı bozdurduk. Bugünler geçerken yara lan iş dünyası üyelerimize siyasetçilerimiz gereken desteği vermeli” diye konuştu.

SANAYİ ODASI BAŞKAN VEKİLİ SİNAN YIRCALI:  GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ

Sanayi Odası Başkan Vekili Sinan Yırcalı, “ABD yönetiminin gayri meşru ve hiçbir ekonomiye sığmayan tamamen irrasyonel tepkiler nedeniyle piyasalarda olan dalgalanmalar malum. Ekonominin yanında neredeyse psikolojik savaşa karşı alınan tedbirler var. Ekonomi Bakanının  açıklamaları ile pazartesi, sabahından itibaren iyiye gidiş başladı. Bu gidişatın devam etmesi hepimizin beklentisi. Türk ekonomisinin ve bankacılık sektörünün sağlam yapıda olduğunu biliyoruz. ABD başkanının açıklamalarına tüm dünyadan tepkiler geliyor.  Bu ekonomik savaştan yıkılma ile değil daha da güçlenerek çıkacağız” dedi. Mahmut ACARÖZ

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?