
Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ve 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı (OVP) değerlendirdi. Kula, "Bu hedefler doğrultusunda iş dünyasının beklentileri pozitif bir rotaya girecek" dedi.
2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’da (OVP), deprem afetinin yaralarının sarılması ve afet risklerinin azaltılmasını sağlama, makroekonomik ve finansal istikrarı sağlama, enflasyonla mücadele odağında kalıcı fiyat istikrarını hedefleme, yatırım, istihdam, üretim, ihracatı ön plana koyma politikaları ile Türkiye’nin üç yıllık temel makroekonomik hedeflerinin belirlendiğini kaydeden Kula, “Bu hedefler doğrultusunda iş dünyasının beklentileri pozitif bir rotaya girecek. 2024-2026 dönemini kapsayan program ile ‘piyasanın duymak ve görmek istediği’ bir yol haritası çizildi.
Yerli üretimin desteklenmesi, üretimin teknolojik dönüşümüne yönelik atılacak adımlar, yeşil ve dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik ve şu günlerde iş dünyasının en büyük sıkıntısı olan enflasyon sorununu tek haneli rakamlara düşürmeyi hedefleyen başlıkları iş dünyası için önemli buluyoruz. OVP kararlılıkla uygulandığı takdirde geleceğe daha umutla bakmamızı sağlayacak bir program olacaktır. İş dünyası geleceğe dair yol haritası bekliyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program ülkemiz için önemli bir kazanım olmuştur. Bizler de iş dünyası olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Bilge Yurdusev