
Balıkesir’in köklü mahallelerinden Karaoğlan Mahallesi’nde, özellikle yağışlı havalarda esnafı ve vatandaşları canından bezdiren yağmur suyu sorunu, Muhtar Mesut Kobak’ın girişimleriyle çözüme kavuştu. Uzun süredir çözüm bekleyen İğneci Sokak, Ece Amca Sokak ve Karaoğlan Caddesi hattındaki su taşkınlarına BASKİ ekipleriyle koordineli bir çalışma yürütülerek neşter vuruldu.
Çarşıyı Su Basması Engellendi
Mahalledeki üç farklı yokuştan akan suların doğrudan çarşı merkezine yönelerek su baskınlarına yol açtığını belirten Muhtar Kobak, sorunu kaynağında kuruttuklarını ifade etti. Haberci Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Kobak, “3 yokuştan gelen yağmur sularını henüz çarşıya ulaşmadan yerinde çözdük. Bu stratejik müdahale sayesinde hem çarşı esnafımızı koruduk hem de bölgedeki vatandaşlarımızın şikayetlerini sonlandırdık,” dedi.
Vatandaştan Muhtarlık ve BASKİ’ye Teşekkür
Yapılan altyapı çalışmasıyla birlikte sokaklardaki su birikintileri ve çamur sorunu ortadan kalkarken, mahalle sakinleri çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Muhtar Mesut Kobak, koordineli çalışma için Büyükşehir BASKİ ekiplerine teşekkür ederek, mahalle sakinlerinin taleplerini hassasiyetle takip etmeye devam edeceğini vurguladı

