
11 Mayıs’ta Balıkesir'de sipariş teslimi sonrasında sokakta bıçaklanarak hayatını kaybeden 20 yaşındaki motokurye Ata Emre Akman’ın davası dün Balıkesir Adliyesi’nde sonuçlandı. Mahkeme, cinayetle ilgili sanıklara verilen cezaları açıkladı. Duruşmaya motosiklet grupları ve dernekleri de destek vermek için katıldı ancak karar herkesi üzdü.
Balıkesir Motosiklet Tutkunları Derneği (BALMOT), Bursa Motokurye Federasyonu, Bilecik Motosiklet Kulübü ve İstanbul Motokurye Basını, mahkemenin kararını öğrenmek üzere adliyede hazır bulundu. Kararın açıklanmasının ardından, BALMOT Dernek Başkanı Serkan Zerenli, duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Bu karara çok üzüldük. Gencecik bir çocuk hayattan koparılıyor. Bu ceza yeter mi?" şeklinde konuştu.
Mahkeme, cinayetle ilgili olarak sanıklardan E.Ö.’yü (17) müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak sanığın yaşının küçük olması nedeniyle ceza 24 yıl hapis cezasına çevrildi. Aynı davada yargılanan E.Ö.’nün babası O.Ö. ise beraat etti. Olayın ardından motosiklet toplulukları, adaletin sağlanması adına dikkat çekici bir dayanışma sergileyerek, kararın adil olup olmadığını sorguladı ve mağdur aileyle dayanışma içinde olduklarını belirtti.