
ÖZEL HABER - Makina Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Mehmet Oral, HABERCİ’ye yaptığı açıklamada, Balıkesir Temsilcilik Yürütme Kurulu olarak, oldukça genç ve heyecanlı bir ekiple göreve başladıklarını söyledi. Yürütmede, daha önceki yönetimlerde görev almış olan arkadaşlarının olduğunu belirten Oral, “Ben de bunlardan biriyim. Genciz ancak tecrübe sıkıntısı olmayan bir ekip olduğumuzu düşünüyorum” dedi.
Makina Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Mehmet Oral, her meslek gibi, mühendisliğin de insanoğlunun ihtiyacından doğduğunu söyledi. Oral, “Bence mühendislik, Fizik, Kimya Matematik, Malzeme Bilgisi gibi şeyleri bilmenin ötesinde, eldeki tüm kaynakları, malzemeyi, bilgiyi ve birikimi, şartlara ve ihtiyaca göre en verimli şekilde kullanabilme sanatıdır.
Mühendisin toplumdaki görevi de tam olarak budur. Bu anlamda da, toplumlara ışık tutan, öncülük eden kutsal bir disiplindir. Hal böyleyken, toplumun öncülerinden olan bu meslek erbaplarının mesleki bilinçle örgütlü olması kadar doğal bir şey yoktur. İşte tam da burada, mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları, kendi disiplinlerine uyacak şekilde örgütlülük ihtiyacını karşılayan meslek odalarını oluşturmuşlardır. Bu örgütlenme de ülkemizde, TMMOB çatısı altındaki farklı disiplinlerin birleşimiyle oluşmuştur. Biz de MMO olarak bu geniş ailenin bir parçası olmaktan gurur ve haz duyuyoruz” dedi.
“ATATÜRK, GENÇLİĞE EMANET ETTİ”
Önümüzdeki dönemde, sahip oldukları gençlik enerjilerini, heyecanlarıyla üyelerle birlikte, üyelere, mesleklerine, şehre, ülkeye ve doğaya faydalı olacak konularda harcayacakları için mutlu ve heyecanlı olduklarını belirten Oral, “Toplumun ihtiyacı olan ve MMO’nun olması gereken her yerde, güçlü bir şekilde olacağımızdan hiç kimse şüphe duymasın.
Bilindiği gibi, artık ülkelerin gücü sadece sahip oldukları maddiyata ve kültür birikimine göre değil, nüfuslarındaki gençlerin, tüm nüfusa oranına göre de değerlendiriliyor.
Maddi gücün, kültürün ve sahip olunan bilginin korunarak daha ilerilere taşınmasının, gelişerek ve üzerine koyarak devamlılığının sağlanabilmesinin yolu, tüm bunları geleceğe taşıyabilecek genç bir neslin olmasıyla sağlanabilir.
Yine kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e atıfla, Gençliğe Hitabedeki gerçekleri görmek ve anlamak lazım. Zira gençliğe hitabede, ulu önder ülkeyi ne polise, ne askere, ne de siyasilere emanet etmiştir. Sadece ve sadece Türk Gençliği’ne emanet etmiştir.
Bizim de, yürütme olarak öncelikli amaçlarımızdan birisi ve en önemlisi, MMO’nun geleceğini güvenle teslim edebileceğimiz gençlerimize ulaşıp, onları aramıza katarak, MMO kültürünü gelecek nesillere taşımaktır.
Bunun için önümüzdeki dönemde, üniversitemiz ile daha sıkı ilişkiler kurarak, öğrencilerimizle temaslarımızı ve onlarla birlikte yapacağımız aktiviteleri planlıyoruz. Bu konuda da sadece yürütmenin değil, tüm üyelerimizin desteğini bekliyoruz. Tüm üyelerimiz demişken, MMO’nun asıl sahibinin üyeler olduğunun ve bizlerin de yürütme olarak onları temsil ettiğimizin bilincinde ve inancındayız. Bizler yürütme olarak, birleştirici ve üyenin sesi olmakla mükellefiz. Bu bilinçle, üyelerimizle ne kadar iç içe olabiliriz, birlikte neler yapabiliriz, nasıl fikir alışverişinde bulunabiliriz ve mesleğimize ve odamıza olan aidiyet duygularımızı nasıl birlikte geliştirip, meslek örgütümüz, ülkemiz, şehrimiz ve insanlık için kollektif bir akılla üretebiliriz gibi konularla da meşgul olacağız” dedi.
“SOSYAL, VE TOPLUMSAL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”
Üyelerin bir araya gelebileceği, tanışmayanların birbiriyle tanışabileceği, fikir alışverişinde bulunabileceği ve daha da önemlisi, MMO’nun geniş bir aile olarak hissedilmesini ve sahiplenilmesini sağlayacak çalışmalar yapacaklarını kaydeden Oral, "Sosyal, teknik ve toplumsal konularda bir araya geleceğimiz çalışmalar, aktiviteler ve toplantılar için çalışacağız.
“ÜYELERİMİZİN DESTEĞİ ŞART”
Günümüz ekonomik şartlarında bunlar cidden yapılması çok zor şeyler olsa da, bunu yapabilmek için tüm şartları zorlayarak başarmak istiyoruz. Çünkü odamıza üye meslektaşlarımız olmadan, onların aidiyet hissi olmadan ve onların gücünü arkamızda hissetmeden yapacağımız çok şeyin beyhude bir çabadan öte gitmeyeceğinin bilincindeyiz” diye konuştu. Cengiz GÜNER

