BIST 100
13.779,39 -0,14%
DOLAR
47,6966 0,12%
EURO
55,1896 0,45%
GRAM ALTIN
6.660,55 2,59%
FAİZ
41,30 -0,55%
GÜMÜŞ GRAM
97,57 3,57%
BITCOIN
64.844,00 0,70%
GBP/TRY
64,4492 0,41%
EUR/USD
1,1567 0,36%
BRENT
82,63 0,17%
ÇEYREK ALTIN
10.889,99 2,59%
Balıkesir Açık
Balıkesir hava durumu
24 °

Milletin şairi anıldı

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy, ‘Milletin Şairi İstiklâlin Şiiri’ adlı programla anıldı. İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Narlı, Akif’i anlattı.

Salih Tozan Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Milletin Şairi İstiklâlin Şiiri’ programına Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı ve Bursa Orhangazi Belediye Başkanı İrfan Tatoğlu, Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Sinan Ergüven, Balıkesir Üniversitesi Yörük Türkmen Kültürünü Araştırma Topluluğu Başkanı Yusuf Alfat, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Eğitimci-Yazar Yusuf Akgül’ün yönettiği programda Akif’in daha çok kişilik ve karakter yönüne değinen İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Mehmet Akif; sesini değil sözünü yükselten, fikir ve aksiyon hayatımıza, kelime ve anlam dünyamızın en kıymetli mücevherlerini armağan eden estetik bir ideologtur. Mehmet Akif; bir iman, fikir ve karakter adamıdır. Bozulmuş, küflenmiş, insanı reddeden, onun deyimiyle ‘tek dişi kalmış’ medeniyet yaygarasına ömrü yettiğince karşı çıkmış; hakkın ve hakikatin sesini gür ve imanlı sesiyle bir ömür haykırmıştır. Akif’i Akif yapan belki de en önemli özelliği elif gibi dimdik duruşu; adam gibi adamlığıdır” dedi.

Programın sonunda İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’a ve Prof. Dr. Mehmet Narlı’ya çiçek ve hediye takdim edildi. Mustafa ATİK

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?