
‘Muhasebe Haftası’ nedeniyle Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) yönetimi Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Oda Başkanı Ertuğ Aslan ve yönetimi ile meslek mensuplarının katıldığı törende Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik mesleğinin önemi bir kez daha gündeme getirildi.
Balıkesir SMMMO Başkanı Ertuğ Arslan, pandemi döneminde Muhasebeci ve Mali Müşavirlik mesleğinin öneminin daha çok anlaşıldığını söyledi. Meslekte yaşanan sorunları da dile getiren Ertuğ Aslan, sorunların çözümünün diyalogla yapılmasından yana olduklarını kaydetti.
“MESLEĞİMİZİN ÖNEMİ ANLAŞILDI”
Balıkesir SMMMO Başkanı Ertuğ Aslan, yaptığı konuşmada, “Bilindiği üzere her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında mesleğimizin topluma sağladığı faydaya ilişkin farkındalığın artırılması ve toplumun tüm kesimlerine tanıtılması amacıyla Muhasebe Haftası kutlamaları gerçekleştiriliyor. Hayatın her alanını etkileyen pandemi dolayısıyla Muhasebe Haftamızı sınırlı organizasyonla kutluyoruz. Covid-19 süreci Mali Müşavirlik mesleğinin ne kadar büyük öneme sahip olduğunu net bir şekilde göstermiştir. Pandemi süreci Mali Müşavirlik mesleğinin vazgeçilmez önemini net ve açık bir şekilde göstermiştir. Hem işletmelerimizin varlığını koruyabilmeleri, hem kamu finansmanının sağlanması açısından, kamu ile işletmeler arasında köprü görevi gören Mali Müşavirler üstlenmiş oldukları sorumlulukları başarıyla yerine getirdiler” dedi.
“MESLEĞİMİZİ HER YERDE SÜRDÜRÜYORUZ”
Ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin ve Yeminli Mali Müşavirlerin, üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalıştığını vurgulayan Aslan, “Kaliteli hizmet sunarak, işletmelerimizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet vermekteyiz” diye konuştu.
SORUNLARI SIRALADI
Aslan, sözlerine şöyle devam etti: “İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin artırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin önemli sorunları bulunmaktadır. Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız ve çözülmesini talep ettiğimiz biriken çok sayıda sorunumuz bulunuyor. Bu sorun ve sıkıntıların diyalogla ve iş birliği içerisinde çözülmesi gerektiği görüşündeyiz. Bizim taleplerimiz, mesleki çıkar elde etme talebi değildir. TÜRMOB ülkemizde muhasebe mesleğinin yapılabilir olması ve bundan tüm kesimlerin katma değer elde etmesinin mücadelesini vermektedir.”
“KOLAY ANLAŞILABİLİR VERGİ SİSTEMİNE İHTİYAÇ VAR”
Aslan, “Ülkemizin şeffaf, öngörülebilir, sade ve kolay anlaşılır vergi sistemine sahip olması gerektiğine inanmaktayız. Bu kapsamda yapılacak kanunların gözden geçirilmesi, vergilendirme süreçleri ile beyanname ve bildirimlerin sadeleştirilmesi ve sayılarının azaltılması gibi her türlü iyileştirme çalışmalarının destekçisi olma gayretinde olmaya devam edeceğiz. Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören, ülkemizin güçlü ekonomisi için güçlü bir mali müşavirlik kurumunun varlığına inanan Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğimizi iş dünyamıza ve ülkemize değer katarak geliştireceğiz, yarınları umutlu şekillendireceğiz” dedi.
“SORUNLAR DİYALOGLA ÇÖZÜLÜR”
Aslan, açıklamasının sonunda “Ülkemizde ve mesleğimizde yaşanan sorunların dayanışmayla, iş birliğiyle ve anlayışla çözüleceğine inanıyoruz. Yarınlara umutla bakacağımız bir geleceği hep birlikte hazırlayacağız. Bu inançla Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir meslektaşlarımızın Muhasebe Haftası’nı kutluyor, ülkemiz ve meslektaşlarımız için daha aydınlık günler dilerim” diye konuştu. Cengiz GÜNER