Yayınlanma Tarihi :

Serkan Sarı’dan 23 Nisan Mesajı: “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir”

Serkan Sarı’dan 23 Nisan Mesajı: “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajla hem milli iradenin hem de çocukların önemine dikkat çekti.

Milletvekili Sarı, 23 Nisan’ın yalnızca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bir tarih olmadığını vurgulayarak, “Bu tarih, işgal altındaki bir milletin kendi kaderine sahip çıkarak saraya, saltanata ve emperyalizme karşı ayağa kalktığı gündür” ifadelerini kullandı.

Sarı, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, halkın iradesini her türlü vesayetin ve baskının üstünde tutma kararlılığının simgesi olduğunu dile getirdi. “23 Nisan’ın ruhuna, 1920 Meclisi’nin cesaretine ve Atatürk’ün bizlere bıraktığı emanete sahip çıkacağız” diyen Sarı, “Çocuklarımız kadar kıymetli korumamız gereken bir diğer değer de milli iradedir. Bu değer hiçbir zaman çiğnenemez ve çiğnenmesine de izin verilmez” dedi.

Milletin en değerli varlığı olan çocukların barışın, sevginin ve umudun temsilcileri olduğunu belirten Serkan Sarı, “Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmesi, onlara duyduğu güvenin ve verdiği değerin en güçlü göstergesidir. Çocuklarımızın geleceğine ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak, her Türk vatandaşının en temel görevidir” ifadelerine yer verdi.

Mesajının sonunda, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitleri minnetle andığını belirten Sarı, “TBMM’nin kurulmasında görev almış tüm milletvekillerimizi saygıyla anıyor, çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Kaynak : Basın Bülteni

YORUM YAP